Banca Mondială: Criza Covid-19 ar putea aduce 100 de milioane de oameni în sărăcie extremă în întreaga lume – Cronica dimineții

1. Joe Biden a acceptat oficial nominalizarea Partidului Democrat pentru a candida împotriva lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din noiembrie. (Vox)

2. Guvernul pregateste cu mare atentie deschiderea anului scolar, astfel incat sa fie evitat riscul de imbolnavire atat in ceea ce priveste elevii cat si cadrele didactice, a declarat joi premierul Ludovic Orban. (Ziare)

3. Criza Covid-19 ar putea aduce 100 de milioane de oameni în sărăcie extremă în întreaga lume, chiar mai mult decât se estimase anterior, a avertizat joi președintele Băncii Mondiale, David Malpass, într-un interviu. (Hotnews)

4. Rusia a anunţat joi că săptămâna viitoare va începe să testeze vaccinul contra coronavirusului pe mai mult de 40.000 de persoane. Vaccinul dezvoltat de ruşi a fost anunţat la 11 august şi a fost primit cu scepticism de comunitatea internaţională ştiinţifică. (News.ro)

Una din Cronica de Sănătate: Persoanele care nu locuiesc în orașe deja afectate de pandemie în primul val se află sub risc sporit în timpul celui de-al doilea val de COVID-19, conform unei noi cercetări ai unor oameni de știință de la Universitatea Sussex și Institutul Francis Crick. (Link)

5. O ambulanţă aeriană, cu o echipă specializată în tratarea pacienţilor în comă, a plecat în această noapte din Germania pentru a-l aduce în această ţară pe dizidendul rus Alexei Navalni, a anunţat organizaţia Cinema for Peace Foundation. Lui Navalni i s-a făcut rău joi, în timp ce se afla într-un avion, fiind suspect că ar fi fost otrăvit, iar în prezent se află în comă într-un spital din oraşul siberian Omsk. (News.ro)

6. Acțiunile Tesla au ajuns la $2000, compania devenind mai valoroasă decât Walmart. De la începutul anului prețul acțiunilor companiei a crescut cu aproape 380%. În martie o acțiune era $350. (Bloomberg)

7. Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o garanţie românească pentru împrumuturi, în valoare maximă de aproximativ 62 de milioane de euro (aproximativ 301 milioane de lei), în favoarea companiei aeriene Blue Air. Prin această măsură se urmăreşte despăgubirea companiei aeriene pentru daunele suferite ca urmare a pandemiei de COVID-19, precum şi acordarea de sprijin urgent sub formă de lichidităţi în favoarea companiei. (News.ro)

8. Groenlanda a pierdut o cantitate record de gheață anul trecut, 586 miliarde de tone. Apa rezultată în urma topirii ar finsuficiența pentru a “inunda” întreaga suprafață a statului California la o adâncime de 1,25 metri. (AP)

Una din Cronica Externă: Primarul Los Angeles-ului, Eric Garcetti a ordonat tăierea curentului pentru o reședință din Hollywood Hills, unde se țineau petreceri care încălcau ordinele de sănătate publică menite să reducă răspândirea coronavirus, organizate de câțiva influenceri TikTok. (Link)

9. O persoană din București, care la căpătul unei călătorii cu UBER a suferit o lovitură la cap, a cerut instanței obligarea subsidiarei din România a companiei americane de ridesharing la plata de daune materiale și morale de 25.000 euro pentru „prejudiciul estetic și emoțional” care ar fi fost provocat de acest incident. Instanța a respins cererea cu argumentul că UBER este o aplicație, nu un transportator, și a obligat-o pe reclamantă să plătească subsidiarei locale, UBER Systems Romania, suma de 13.437,50 lei, reprezentând cheltuieli de judecată, plus 3.500 lei către avocatul șoferului mașinii, chemat în garanție. (Profit.ro)

10. 750 de milioane de țânțari modificați genetic vor fi eliberați în Florida. Țânțarii, de sex masculin, au primit o proteină care va anihila orice “urmaș” înainte de a ajunge să poată înțepa oamenii. (BBC)

Fotografia dimineții vine din Napa County, California, unde incendiile au distrus mai multe locuințe. AP Photo/Noah Berger:

Ți-ar mai putea plăcea
Dreapta câștigă detașat alegerile anticipate din Grecia – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Tudorel Toader: am definitivat proiectul OUG care permite contestarea tuturor sentinţelor date de completuri nelegal constituite

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău