Banca Națională va reduce rata dobânzii de politică monetară cu 0,50 puncte procentuale – Cronica serii

1. Banca Națională va reduce rata dobânzii de politică monetară cu 0,50 puncte procentuale, de la 2,5%, la 2%, începând cu 23 martie 2020, și va cumpăra titluri de stat în lei de pe piața secundară. Măsură este menită să furnizeze lichiditate sistemului bancar și să scadă costurile de finanțare, inclusiv cele ale statului. (Profit.ro)

2. Ministerul Apărării Naționale a început pregătirile pentru montarea spitalului ROL II care va funcționa ca unitate pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de infectare cu coronavirus. Montarea va dura cinci zile, apoi spitalul va fi acreditat și autorizat. (Profit.ro)

3. Rata deceselor în Wuhan, China, locul de unde a plecat pandemia, este de 1.4%, conform unui nou studiu, mult sub estimarea inițială emisă de Organizația Mondială a Sănătății, de 5,8%. (Link)

4. Un număr de 200.000 de contracte de muncă suspendate au fost înregistrate la nivelul acestei săptămâni, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Numărul curselor Uber a scăzut cu 60%-70% în orașele cele mai afectate de coronavirus. Compania americană ia în considerare să livreze medicamente în această perioadă. (TechCrunch)

5. Un document al Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României,privind restricţionarea deplasărilor în afara domiciliului, datat 20 martie, a fost lansat azi în spaţiul public. Grupul de Comunicare Strategică a precizat că este vorba despre un document de lucru, aflat în analiză, neaprobat, iar măsurile conţinute în document nu au aplicabilitate imediată. (News.ro)

6. Personalul sanitar implicat în lupta împotriva coronavirus ar putea beneficia de sporuri de 55% până la 85% din salariul de bază pe perioada participării efective în aplicarea măsurilor de limitare a epidemiei COVID-19. (Profit.ro)

Una din Cronica de Divertisment: Festivalul George Enescu prezintă pe site-ul oficial înregistrări de la edițiile din 2018 și 2019 ale evenimentului. Astfel, în perioada 18-25 martie este transmis spectacolul Orchestrei și Corului Maggio Musicale Fiorentino, cu Fabio Luisi ca dirijor și Sergei Krylov la chitară. Spectacolul are o durată de circa 90 de minute. (Festivalul George Enescu)

7. Guvernatorul statului New York a anunțat intrarea în carantină. Toate activitățile care nu sunt esențiale vor fi suspendate iar angajații vor sta acasă. (WSJ)

8. Analiștii estimează că Tesla are resurse financiare să treacă peste criza generată de coronavirus chiar dacă va înceta producția timp de câteva luni. (Link)

9. Marea Britanie a închis școlile începând de astăzi. (TheGuardian)

10. Finlanda rămâne cea mai fericită țară din lume și anul acesta. (Bloomberg)

Fotografia serii – Astăzi este Ziua Internațională a Fericirii. Și echinocțiul de primăvară. O nuntă la Napoli, Italia. Ciro de Luca/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Finanțelor Publice: Revenirea în ”V” a economiei este o certitudine – Cronica serii
Vlad Voiculescu: Voi propune instituirea carantinei în București – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău