BERD și IFC au investit în obligațiunile BCR – Cronica de Business

1. Grupul german de telefonie Deutsche Telekom și-a îmbunătățit estimările de profit operațional pe termen mediu, până la o creștere de 3% – 5% pe an, de la un interval de 1% – 2% prevăzut în precedenta strategie. Conform acestor estimări, în 2024 profitul operațional al Deutsche Telekom ar urma să fie de €41 miliarde, iar fluxul liber de numerar ar urma să depășească €18 miliarde. (Profit.ro)

2. Poșta britanică Royal Mail a înregistrat o creștere de patru ori a profitului în ultimul an financiar, după ce pandemia a crescut cererea pentru online shopping și, prin urmare, pentru livrările de pachete. Profitul din perioada menționată a atins valoarea de £726 milioane. (The Guardian)

3. Familia germană Thiele, care deține aproximativ 12% din compania aeriană Lufthansa, își va vinde mai mult de jumătate din participație. Acțiunile ce urmează să fie vândute sunt evaluate la circa €368 milioane. (Bloomberg)

4. Casa de modă Ralph Lauren estimează o creștere de 20-25% în anul fiscal 2022, sub estimările analiștilor. Compania estimează o creștere a veniturilor de până la 150% în primul trimestru fiscal, însă se teme de efectele pandemiei în continuare. (Reuters)

5. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, au investit în obligațiunile de 1 miliard de lei emise de BCR. (Profit.ro)

6. Startup-ul Loom, care facilitează înregistrarea de mesaje video pentru angajații din companii, a atras investiții în valoare de $130 milioane, într-o rundă condusă de firma de private venture Andreessen Horowitz, la o evaluare de $1,53 miliarde. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Prețul gazelor naturale în Europa este la cel mai scăzut nivel din ultimele trei luni – Cronica de Business
easyJet, prima pierdere anuală din istorie – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău