Bezos și Musk, cu $217 miliarde mai bogați – Cronica de Business

1. Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a preluat 20% din părțile sociale ale furnizorului de fațade Glass Rom Impex de la proprietarul firmei, Adrian Zamfir. Noul asociat a investit deja bani pentru realizarea unei fabrici mai mari. (Profit.ro)

2. Antreprenorii Jeff Bezos, șeful Amazon, și Elon Musk, șeful Tesla, și-au crescut averile cu un total cumulat de $217 miliarde anul trecut. (Business Insider)

3. Startup-urile din India au atras investiții în valoare de $9,3 miliarde în 2020, în scădere față de cele $14,5 miliarde din 2019. (Tech Crunch)

4. Pierderile nete ale companiilor aeriene, aeroporturilor și furnizorilor de servicii de navigație aeriană sunt estimate la €56,2 miliarde în 2020, în urma impactului pandemiei de coronavirus asupra sectorului aviației din Europa. (Profit.ro)

5. Compania indoneziană de ride-hailing și plăți Gojek este în discuții cu privire la o fuziune în valoare de $18 miliarde cu firma de e-commerce Tokopedia. (Reuters)

6. Activitatea globală de fuziuni şi achiziţii a scăzut în 2020 la $2,9 trilioane, de la $3,3 trilioane în 2019. Activitatea M&A a înregistrat variaţii de la o regiune la alta. Valorile din Asia-Pacific au scăzut dramatic în primele două luni ale anului 2020, dar au marcat o creştere de 19% şi un total de $805 miliarde la sfârşitul anului. În America de Nord şi de Sud, valorile tranzacţiilor M&A s-au diminuat cu 29% la $1,27 miliarde, piaţa din SUA înregistrând o contracţie de 80% la apogeul măsurilor de carantină faţă de 2019. (News.ro)

7. Producătorul de automobile de lux Bentley, deținut de Volkswagen, a avut vânzări record în pandemie, după ce cererea din partea Chinei a crescut cu 48% anul trecut. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon, afaceri de $33 milioane pe oră – Cronica de Business
Christian Tour, afaceri la nivelul de acum 10 ani – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău