România se va împrumuta anul acesta mai mult decat în perioada de criza economică – Cronica dimineții

1. 5% dintre români consideră că într-un conflict dintre Statele Unite și Rusia, respectiv China, România ar trebui să susțină Rusia/China. Datele apar într-un sondaj realizat la nivel de UE de către European Council on Foreign Relations. (Link)

2. România se va împrumuta anul acesta mai mult decat în perioada de criza economică de după 2008. (Link)

3. Preşedintele Klaus Iohannis consideră că problema noului coronavirus din China trebuie luată „foarte, foarte în serios”, dar spune că, dacă Guvernul îşi face treaba nu va fi nevoie să se ajungă în CSAT. (News.ro)

4. Numărul deceselor cauzate de coronavirus, în China, a ajuns la 106. Peste 4500 de persoane sunt afectate de virus, conform datelor furnizate în această dimineață. Directorul Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat că va merge la Beijing pentru a discuta cu autoritățile chineze. (Bloomberg)

5. Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat că astăzi, cel mai probabil, va fi adoptat în ședința de guvern actul normativ care obligă ANAF să ridice popririle pe conturi. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Rinat Akhmetov, cel mai bogat om din Ucraina, a achiziționat o vilă în Franța de la grupul Campari. Acesta a plătit €200 milioane, iar proprietatea se adaugă unui portofoliu care include și un apartament de £137 milioane în Londra. (Financial Times)

6. Indicele Dow Jones Industrial al bursei americane a pierdut tot câștigul din acest an trecând pe negativ, după ziua de ieri. (Bloomberg)

7. O persoană care consumă legume sau fructe ingerează până la 10 pesticide diferite. Cartoful este leguma cea mai plină de chimicale, iar mărul, cel mai nociv fruct, întrucât cel puţin un tip de pesticide a fost găsit în 98% din mostrele testate. Cel mai des, fructele şi legumele conţin imazalil, un pesticid periculos pentru sănătate. (Adevarul)

8. Mersul la biblioteca a devenit principala activitate culturală a americanilor anul trecut, depășind timpul petrecut la cinematografe, la teatru, la concerte, muzee sau la evenimente sportive, conform unui sondaj Gallup. (Link)

9. S-au împlinit 10 ani de când Steve Jobs a prezentat pentru prima oară iPad-ul. (TheVerge)

10. O jurnalistă de la Washington Post a fost suspendată după ce a postat pe Twitter un link către un articol mai vechi în care Kobe Bryant era acuzat de viol. Jurnalistă a primit aproape 10.000 de mesaje de amenințare, inclusiv cu moartea și a fost nevoită să se mute la hotel. (WashintonPost)

Fotografia dimineții – Harta cazurilor confirmate pentru coronavirus, așa cum arăta ieri:

Ți-ar mai putea plăcea
Evaluarea Naţională începe azi cu proba scrisă de Limba şi literatura Română – Cronica dimineții
Aproape 1 miliard de oameni sunt izolați în casă, în acest weekend – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău