Bill Gates devine acționarul majoritar al grupului Four Seasons Hotels and Resorts – Cronica de Business

1. China a efectuat o intervenție fără precedent pe piața mondială a petrolului, eliberând pentru prima dată țiței din rezerva sa strategică cu scopul explicit de a reduce prețurile. Anunțul autorităților de la Beijing vine pe fondul creșterii costurilor energiei în China – nu doar pentru petrol, ci și pentru cărbune și gaze naturale – și al penuriei de energie electrică din unele provincii, care a forțat unele fabrici să reducă producția. Petrolul s-a ieftinit cu peste 1 dolar pe baril în urma informațiilor. (Profit.ro)

2. Banca Centrală Europeană (BCE) a decis joi nu îşi modifice politica monetară, dar a optat să încetinească ritmul achiziţiilor de active efectuate în cadrul programului de urgenţă pentru pandemia de Covid-19 în scopul suplimentării lichidităţilor din piaţă. (News.ro)

3. Acțiunile de pe bursa americană cresc într-un ritm de aproape trei ori mai rapid decât acțiunile din restul burselor din lume. (Link)

4. Nestle, cel mai mare grup producător de alimente din lume, se pregătește de o inflație mai mare anul viitor decât cea din acest an, a anunțat directorul financiar. (Reuters)

5. Microsoft, Amazon, Google au câștigat aproape $45 de miliarde în ultimii 17 ani din contractele cu 5 ministere din SUA, în special pentru vânzarea tehnologiilor folosite în lupta împotriva terorismului. Cei mai mulți bani au venit de la Pentagon. (Vice)

6. Ford Motor nu va mai fabrica automobile în India şi va suporta un impact financiar în valoare de circa 2 miliarde de dolari, întrucât nu consideră că poate fi profitabil în această ţară. Producătorul auto american se alătură astfel altor constructori de vehicule care au decis să plece de pe această piaţă cu creştere rapidă, care este dominată de rivalii asiatici. (News.ro)

7. 888 Holdings, printre cei mai mari operatori de jocuri de noroc online, prezent și în România, preia operațiunile din afara SUA ale rivalului britanic William Hill cu $3 miliarde de dolari. (Profit.ro)

8. Amazon a anunțat că va plăti costul total al tuturor taxelor de școlarizare și al manualelor pentru toți angajații part time din SUA. Măsura va intra în vigoare în ianuarie, iar de ea vor beneficia toți angajații part time care au o vechime de minim 90 de zile în companie. (NBCNews)

9. Prințul saudit al-Waleed bin Talal a acceptat să-i vândă lui Bill Gates 23,75% din acțiunile Four Seasons Hotels and Resorts. Tranzacția evaluarea grupul la 10 miliarde. Gates, care împărțea acțiunile acestui grup hotelier cu prințul saudit, va deține 71,25% din acțiuni. (WSJ)

10. Microsoft a renunțat la redeschiderea birourilor din SUA pentru angajați, programată pe 4 octombrie, din cauza creștere numărului de cazuri Covid-19. Compania nu a anunțat o altă dată pentru reîntoarcerea angajaților la birou. (TheVerge)

Ți-ar mai putea plăcea
Tranzacție: Dezvoltatorul elvețian de jocuri video Miniclip preia Green Horse Games și intră în România – Cronica de Business
Prima femeie la conducerea unei mari bănci de pe Wall Street – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău