Bill Gates: Numărul deceselor cauzate de Covid-19 se va reduce semnificativ spre finalul anului – Cronica Știrilor Pozitive

1. Nici un județ, nici Bucureștiul, nu a raportat ieri un număr mai mare de 100 de cazuri, Mai multe județe, Alba, Botoșani, Călărași, Cluj, Covasna, Dolj, Gorj, Satu Mare, Sălaj, Sibiu și Tulcea au avut sub 10 cazuri noi.

2. Maimuțele care au primit vaccinul Moderna și apoi au fost infectate cu noul coronavirus au luptat cu infecția, iar virusul a dispărut din plămânii lor repede, relevă noi date comunicate de cercetători (NYTimes)

3. Bill Gates a declarat că numărul deceselor cauzate de Covid-19 se va reduce semnificativ spre finalul anului datorită schemelor de tratament care se vor îmbunătăți. (CNBC)

4. Un test de sânge a diagosticat boala Alzheimer cu aceeași precizie a unor metode mult mai invazive și costisitoare au anunțat ieri cercetătorii. (NYTimes)

5. Alocațiile pentru copii vor fi majorate cu un procent cuprins între 15% și 20%, din luna august, urmând ca la 1 ianuarie să urmeze o altă creștere, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. (Profit.ro)

6. Suedia a anunțat ieri doar două decese cauzate de Covid-19, iar epidemiologul șef a declarat că epidemia este sub control. (Bloomberg)

7. Prețurile apartamentelor au scăzut sub așteptări în perioada pandemiei. Cererea, oferta și tranzacțiile și-au revenit în bună măsură. (Profit.ro)

8. Ministerul Transporturilor a încheiat un memorandum cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru realizarea Autostrăzii Comarnic-Brașov. Acesta a precizat că, pentru construcția unui tronson de 5,5 kilometri din viitoarea șosea de mare viteză, licitația ar putea fi lansată în octombrie. (Digi24)

9. Firmele din sectorul alimentar, atât producători cât și comercianți, vor avea obligația de a introduce pe piață produse alimentare cu un conținut de acizi grași trans-nesaturați de maximum 2 grame la 100 grame de grăsime din conținut. Obligația va intra în vigoare de la 1 aprilie 2021. (Profit.ro)

10. Oficiali americani și ruși vor relua discuțiile privind controlul armelor nucleare, după ce au finalizat discuțiile despre securitatea spațiului ieri. Cele două țări lucrează la înlocuirea tratatului NEW START, care limitează folosirea unor focoase nucleare cu rază lungă de acțiune și care va expira în februarie. (Link)

11. MacKenzie Scott, fosta doamna Bezos, cea mai bogată femeie din lume, a donat 1,7 miliarde de anul trecut până acum pentru diferite cauza umanitare, inclusiv pentru egalitatea între râse, drepturile LGBTQ+, schimbările climatice. (CNN)

12. Autoritățile malteze au salvat nouăzeci și cinci de migranți din Eritrea, aflați pe o ambarcațiune plutitoare în Marea Mediterană. (NYTimes)

13. Qualcomm a prezentat Quick Charge 5, un nou standard de încărcare care va ajunge la viteze de peste 100W. Conform producătorului, Quick Charge 5 va alimenta 50% dintr-o baterie în 5 minute și va avea nevoie de doar un sfert de oră pentru o încărcare completă. Primele telefoane și accesorii compatibile ar trebui să apară deja în al treilea trimestru. (Profit.ro)

14. Microsoft testează folosirea hidrogenului în loc de motorină în vederea generării energiei necesare pentru centrele de date Azure. Compania americană, care spune că sub 1% din emisiile sale sunt diesel, și-a propus să elimine complet motorina până în 2030. (ZDNet)

15. Startup-ul de telemedicină Ro primește o investiție de $200 milioane, condusă de General Catalyst, și ajunge să valoreze $1,5 miliarde. Ro furnizează mai multe servicii inclusiv pentru cei ce nu au asigurare, precum Rory, un serviciu pentru sănătatea femeilor, sau Ro Pharmacy, o farmacie online cu plata cash. (TechCrunch)

16. Thrillerul „Tenet” al cineastului britanic Christopher Nolan, a cărui premieră a fost amânată de mai multe ori din cauza pandemiei, va fi lansat pe 26 august în cinematografe din peste 70 de ţări, a anunţat Warner Bros. În Statele Unite, filmul va fi lansat în anumite oraşe, pe 7 septembrie. Tenet este prima premieră majoră de la începutul pandemiei. (News.ro)

Fotografia dimineții – Un câine din Taipei, Taiwan, pus de stăpânul său să se răcorească într-un lighean, unde îi place să stea „cu orele”. David Chang/EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
Anul acesta sunt cei mai mulţi elevi cu media 10 din ultimii 7 ani la Evaluarea Naţională – Cronica Știrilor Pozitive
Biserica Nașterii Domnului din Betleem a fost redeschisă după 82 de zile – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău