Binance anunță un fond de recuperare pentru ajutarea proiectelor crypto cu probleme de lichiditate – Cronica de Tehnologie

1. Numeroase companii și instituții, inclusiv armata americană și CDC, au folosit un cod creat de o firmă rusească în cadrul propriilor aplicații. Numită Pushwoosh, aceasta are sediul într-un oraș din Siberia, dar s-a prezentat în acte drept o companie americană. Aproape 8.000 de aplicații au folosit codul Pushwoosh, iar firma susține că are în baza de date 2,3 miliarde de dispozitive. (News.ro)

2. Crypto.com funcționează normal și nu va fi afectată de colapsul FTX, spune șeful companiei Kris Marszalek. Acesta dă asigurări că Crypto.com nu a folosit niciuna din practicile iresponsabile care au dus la căderea FTX și că firma are un „bilanț extraordinar de puternic”. (CNBC)

3. Google va plăti $391.5 milioane pentru un acord cu 40 de state americane, după ce compania a fost acuzată că urmărește poziția geografică a utilizatorilor și când această funcție este dezactivată. Procurorii spun că este cel mai mare acord multi-statal privind intimitatea din istoria SUA și reprezintă o victorie majoră pentru consumatori. (News.ro)

4. Binance anunță un fond de recuperare pentru ajutarea proiectelor crypto cu probleme de lichiditate, despre care vor fi anunțate mai multe detalii în zilele următoare. Inițiativa va avea suportul Tron, Huobi Global și Poloniex. (CoinDesk)

5. Google lansează Health Connect în beta. Acesta furnizează aplicațiilor terțe acces centralizat la datele de sănătate. În acest moment, peste 10 aplicații au suport pentru Health Connect, printre care cele dezvoltate de Oura, Peloton și Samsung. (9to5Google)

6. TP-Link anunță primele routere Wi-Fi 7. Vârful de gamă este Archer BE900, un router de $700, care promite viteze maxime teoretice de 24Gbps și include suport pentru o rețea IoT privată. Există și un router de gaming, Archer GE800, dotat cu două porturi ethernet de 10Gb. (The Verge)

7. Regiunea din creier numită claustru funcționează asemenea unui router, care primește comenzi din zone cu mai multă autoritate, arată un studiu recent. Studiul contrazice teoria lui Francis Crick, care credea că claustrul este sediul conștiinței. (MedicalXpress)

8. Trei sferturi dintre cei care au cumpărat bitcoin au pierdut bani, arată o cercetare realizată de Banca Reglementărilor Internaționale în ultimii șapte ani, care a analizat date din 95 de țări. În această perioadă, numărul celor care au cumpărat și vândut monede digitale prin intermediul aplicațiilor a crescut de la 119.000 la 32,5 milioane. (TechXplore)

9. DeviantArt a anunțat DreamUp, un generator text-to-image bazat pe Stable Diffusion, antrenat cu ajutorul creațiilor comunității. Ca și în alte cazuri similare, artiștii nu sunt deloc fericiți că propriile creații sunt folosite pentru antrenarea algoritmului, mai ales că nu au nicio opțiune în acest sens. (ArsTechnica)

10. Au fost făcute nominalizările pentru The Game Awards 2022. Cele mai multe nominalizări le-au primit God of War: Ragnarok (10), Elden Ring, Horizon Forbidden West (câte 7) și Stray (6). Toate patru sunt nominalizate la categoria Game of the Year. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a prezentat seria iPhone 13 – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Divizia de drone de la Google a primit aprobarea guvernului american pentru a opera ca linie aviatică

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău