Blue Air, ”pierdere de pandemie” de €60 milioane – Cronica de Business

1. Dezvoltatorul imobiliar CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, își poate aproape dubla suprafața proiectului logistic început, recent, în Ștefăneștii de Jos. Compania a cumpărat un teren de 17,9 hectare de la oamenii de afaceri Manochehr Saadati-Sohi și Mihail Astratinei. (Profit.ro)

2. Investitorul Apollo Global Management conduce un grup de firme care caută să achiziționeze o participație în valoare de circa $10 miliarde în diviza de infrastructură a gigantului saudit Aramco. (Bloomberg)

3. Japonezii de la SoftBank vor achiziționa 40% din compania de robotică și software AutoStore. Tranzacția va avea o valoare de $2,8 miliarde. (Reuters)

4. Producătorul de vinuri Purcari Wineries PLC a înregistrat în 2020 venituri în creştere cu 2%, de 203,7 milioane lei, în timp ce profitul net a urcat cu 46%, la 59,22 milioane lei. (News.ro)

5. Timi Studios, divizia de gaming a gigantului chinez Tencent, a generat venituri de $10 miliarde anul trecut. Compania produce jocuri precum Honor of Kings și Call of Duty Mobile. (Reuters)

6. Compania aeriană low-cost Blue Air a înregistrat anul trecut o ”pierdere de pandemie” de peste €60 milioane, în condițiile în care în 2019 a avut un profit de €11 milioane. (Profit.ro)

7. Grupul italian Lavazza, unul dintre cei mai mari producători de cafea din lume, a raportat în 2020 venituri totale de 2,085 miliarde de euro, cu 5% mai puţin decât veniturile înregistrate în 2019 (€2,2 miliarde), şi un profit net de €73 milioane, cu circa 43% mai mic decât cel de €127,4 milioane, din 2019, scădere cauzată de contextul sanitar. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Disney țintește încasări record și KPMG ar putea primi o amendă de la SEC – Cronica de Business
Dacia a făcut cel mai mare profit din istorie, compania-mamă Renault ar putea fuziona cu Fiat Chrysler, iar Regina Maria se extinde din nou – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău