Analiștii Citigroup estimează o probabilitate de 50% pentru o recesiune globală – Cronica de Business

1. Analiștii Citigroup estimează o probabilitate de 50% pentru o recesiune globală, deoarece băncile centrale se grăbesc să majoreze ratele dobânzilor pentru a elimina inflația alimentată parțial de impactul războiului din Ucraina și al pandemiei de COVID-19. (Reuters)

2. Încrederea consumatorilor din Marea Britanie a scăzut la cel mai jos nivel din ultimii 48 de ani, a anunțat firma de cercetare de piață GfK. Riscul de recesiune a afectat încrederea consumatorilor asupra viitorului, atât pentru propriile finanțe, cât și pentru economie în general. (Bloomberg)

3. Qatar a cerut Uniunii Europene un contract pe termen lung, de 20 ani, pentru furnizarea de gaze naturale lichefiate. Decizia vine după ce Germania a semnat un contract similar, pe 20 de ani, cu Statele Unite. (Bloomberg)

4. Banca Centrală a Norvegiei a crescut dobânda de referință cu 50 de puncte procentuale până la 1,25%. Este cea mai mare creștere operată din 2002 până în prezent. (Reuters)

5. La aproximativ o lună de la o primă concediere colectivă pe acest an, de 150 angajați, Netflix anunță o nouă rundă de concedieri, de 300 de persoane. Motivarea companiei este că trebuie să-și ajusteze costurile la veniturile care cresc lent din cauza pierderii de abonați. (CNBC)

Din Cronica de Business: Rata creditelor neperformante pentru debitorii care au apelat la suspendarea ratelor în pandemia COVID-19 este de peste trei ori mai mare decât a celor care nu au beneficiat de moratorii, arată datele publicate Banca Națională a României. Guvernul a pus în dezbatere un nou moratoriu, de această dată pentru debitorii afectați de inflație. Banca centrală avertizează că indicatorii ar putea fi afectați de calitatea activelor și solvabilitatea instituțiilor de credit. (Profit.ro)

6. Rubla rusească a atins miercuri 52,3 unităţi pentru un dolar, cel mai ridicat nivel din mai 2015 şi departe de nivelul de 139 de unităţi pentru un dolar atins la începutul lunii martie, când SUA şi Uniunea Europeană au început să aplice sancţiuni Rusiei. (News.ro)

7. Nike a decis să iasă complet de pe piața din Rusia după ce în martie își suspendase operațiunile în această țară, după invazia Ucrainei. (Bloomberg)

8. First Property Group, fond britanic de investiții și gestionare a activelor imobiliare, listat pe piața principală a bursei de la Londra, își pregătește ieșirea din România, pe motiv că veniturile obținute din proprietățile deținute pe piața locală sunt mult prea mici, comparativ cu veniturile generate de cele din Polonia. Piața din România este considerată drept una „thin”, caracterizată de un număr scăzut de cumpărători și vânzători într-o perioadă determinată, care au dificultăți în a se înțelege asupra prețurilor. (Profit.ro)

9. BMW a deschis oficial noua sa fabrică, în care a investit $2,2 miliarde, din Shenyang, China. Fabrica va produce în special autovehicule electrice, destinate pieței chineze, cea mai mare piață auto din lume. Constructorul german și-a propus ca mai mult de un sfert din vânzările sale din China să fie electrice până în 2025. (CNBC)

10. Membrii trupei rock Pink Floyd vor să vândă cu cel puțin $500 de milioane catalogul muzical, inclusiv drepturile de a vinde produse cu mărcile trupei. Dacă se finalizează tranzacția, ar fi una dintre cele mai mari vânzări din istoria muzicii. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Ucraina începe să exporte energie în România, la prețuri cu peste 70% mai mici decât cele locale – Cronica de Business
Statele UE au achitat 45 miliarde euro din totalul de 63 miliarde euro încasate de Rusia pe energia exportată de la începutul invaziei Ucrainei – Cronica de Business
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău