Boeing, profit în scădere cu 43% – Cronica de Business

1. AIK Energy, companie înregistrată la Londra și condusă pe plan local de Harald Kraft, fost director general al producătorului de gaze Stratum Energy și fost președinte al Asociației Române a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră, preia Valahia Gaz, compania nou-înființată care un an s-a situat printre liderii importurilor de gaze din România. (Profit.ro)

2. Primii zece jucători au o cotă de 10% din piaţa de medicină stomatologică, care a ajuns la 1,7 miliarde de lei în 2018. Valoarea este de cinci ori mai mare faţă de acum 10 ani. (ZF)

Două cu șefi de companii sportive: 3. CEO-ul Nike, Mark Parker, va părăsi poziția din cadrul companiei și va fi înlocuit de John Donahoe, fostul CEO al eBay. Donahue este, în prezent, membru în board-ul Nike și președintele board-ului gigantului din domeniul plăților Paypal. (CNBC) 4. CEO-ul Under Armour va părăsi poziția deținută din 1996 și va fi înlocuit de COO-ul companiei. (CNN)

5. Familia Bosînceanu, cunoscută prin milionarul Gheorghe Bosînceanu din Constanța, pregătește actele necesare construcției unui ansamblu rezidențial cu apartamente și vile pe malul râului Colentina din București, în locul fostei autobaze a firmei Construcții și Transport Gherase. Acesta ar fi primul proiect imobiliar din Capitală al investitorului, care mai are plasamente pe litoral în sectorul hotelier. (Profit.ro)

6. SoftBank conduce o rundă de finanțare în valoare totală de $46,6 milioane pentru agregatorul brazilian de retaileri Olist. (Reuters)

7. Firma de private equity Cerberus Capital Management ia în considerare vânzarea producătorului de medicamente Covis Pharma, mișcare care i-ar putea aduce circa $800 milioane. (Bloomberg)

8. Gigantul Boeing a înregistrat o scădere de 43% a profitului în al treilea trimestru, în special din cauza problemelor cu avioanele 737 Max. (Financial Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Donald Trump a pierdut $1 miliard din avere în martie – Cronica de Business
Proprietarul Sir, investiție de €20 milioane în apartamente în București – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău