SoftBank vrea să preia controlul WeWork – Cronica de Business

1. Brandul de cosmetice Drunk Elephant, care a înregistrat o creștere spectaculoasă de la înființare, a fost achiziționat de japonezii de la Shiseido pentru $845 milioane. (Forbes)

2. Grupul francez Carrefour este în plin proces de vânzare a magazinului său Carrefour Market de pe Bulevardul Barbu Văcărescu din București la un preț cuprins între €15 și €18 milioane. (Profit.ro)

3. Firma IT clujeană PitechPlus, care dezvoltă și implementează soluții software personalizate, controlată de antreprenorul Bogdan Herea, a fost cumpărată de compania franceză de outsourcing Webhelp. (Startup Cafe)

4. Combinatul de Îngrăşăminte Chimice (CICh) Năvodari, singurul producător român de îngrăşăminte pe bază de tehnologii din România, estimează că aproximativ 5% din totalul vânzărilor vor fi generate de operaţiunile recent deschise pe pieţele vecine României, Bulgaria şi Ucraina anul acesta. (News.ro)

5. SoftBank a pregătit „mai mult miliarde de dolari” pentru o injecție de capital care i-ar aduce controlul companiei WeWork. (Financial Times)

Bonus:

6. Compania britanică de securitate online Sophos va fi preluată de grupul de private equity american Thoma Bravo, pentru £3,1 miliarde. (The Guardian) 7. Grupul Thoma Bravo ia în considerare lansarea unui nou fond, în valoare de $15 miliarde, anul viitor, după ce a strâns $12,6 miliarde pentru un altul la începutul lui 2019. (Bloomberg)

8. Cifra de afaceri a gigantului din domeniul luxului LVMH a crescut cu 16% în primele nouă luni ale anului, până la valoarea de €38,4 miliarde. Avansul s-a datorat în special brandurilor Louis Vuitton și Dior. (Vogue Business)

9. BCR, a doua cea mai mare instituție bancară din țară, este în proces de due diligence cu un investitor de origine arabă pentru vânzarea fostului sediu central, un monument istoric celebru din Piața Universității, scos la vânzare în primăvara acestui an la un preț de peste €20 milioane. (Profit.ro)

10. Paytm, gigantul indian din domeniul FinTech, se apropie de pragul de $2 miliarde la finanțări atrase de la companii precum Ant Financial, controlată de Jack Ma, și japonezii de la SoftBank. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu: Pentru prima dată numărul americanilor care dețin cryptomonede (24%) l-a depășit pe cel al celor care au un cont de economii (23%) – Cronica de Business
Dolarul a fost tranzacționat joi aproape de cel mai ridicat nivel din ultimul an față de un coș de valute – Cronica de Business
5 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău