Bogații lumii au cheltuit peste $1 miliard pe acțiuni ieftine – Cronica de Business

1. Producătorii auto opresc producţia la fabrici din Europa, din cauza epidemiei de coronavirus şi a scăderii cererii. (News.ro) 2. Ford Motor, General Motors şi Fiat Chrysler Automobiles vor opri activităţile la fabricile din Statele Unite, pentru a opri răspândirea coronavirusului, cedând presiunilor din partea sindicatului care reprezintă circa 150.000 de muncitori. (News.ro)

3. Arhitectul Ion Chirescu, cunoscut și ca proprietar al Muzeului Recordurilor Românești, va construi  un corp de clădire lipit de imobilul în care funcționează spitalul Ponderas, pe care l-a vândut proprietarului restaurantelor McDonald’s România cu peste €30 milioane. (Profit.ro)

4. Tencent Holdings, care operează cea mai mare platformă de social media din China, a înregistrat un profit de aproximativ $3 miliarde, sub estimările analiștilor, în al patrulea trimestru. Compania a avut trafic mai mare în perioada în care țara a fost afectată de pandemia de coronavirus, însă au scăzut plățile mobile și încasările din reclame. (South China Morning Post)

5. Noul context economic și social schimbă și raportarea angajaților și angajatorilor la conceptul de muncă de la domiciliu. Astfel, numărul de joburi remote disponibile s-a triplat, de la începutul lunii martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. La fel de mult au crescut și căutările candidaților pentru astfel de poziții, conștienți fiind că tot angajatorii au devenit, în această perioadă, mult mai deschiși decât până acum la ideea de a lucra cu echipe care își desfășoară activitatea de acasă. (Startup Cafe)

Bonus:

6. Continental a investit în 2019 aproximativ €200 de milioane de euro în operațiunile sale din România. Compania a inaugurat la Sibiu un nou modul de producție și o clădire nouă pentru activități de cercetare și dezvoltare. De asemenea, Continental a început anul trecut și extinderea clădirii de birouri din Iași, urmând ca în acest an să fie finalizată investiția planificată, în valoare de €27 milioane. (Profit.ro)

7. Bogații lumii au cheltuit un total de peste $1 miliard pentru a-și mari participațiile în diverse companii, pe fondul scăderii dramatice a burselor din toată lumea. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Danezii de la FirstFarms, acord de preluare a terenurilor AIC din România – Cronica de Business
Vânzările în piața de IT, scădere de $300 miliarde în acest an – Cronica de business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău