Pentru prima oară din 2003, acțiunile Apple au crescut pentru a cea de-a unsprezecea zi consecutivă – Cronica de Business

1. Pentru prima oară în ultimii 7 ani, numărul companiilor private din top 100 companii din China, după capitalizarea pe bursă, a scăzut. La finalul anului trecut, 49 de companii din acest top erau private, în scădere de la 53, câte au fost în 2020. (Bloomberg)

2. Bursele europene au încheiat tranzacţiile de marţi în creştere puternică, ca urmare a progreselor din negocierile pentru pace dintre Rusia şi Ucraina.
Indicele paneuropean Stoxx 600 închis în urcare cu 1,7%, componenta auto crescând cel mai mult, cu 5,9%, toate sectoarele fiind în teritoriu pozitiv, cu excepţia celui al resurselor de bază şi al petrolului şi gazelor, care au scăzut cu 2,2% şi, respectiv, 1,9%. (News.ro)

3. Bursa americană a închis sesiunea pe creștere, pe fondul optimismului generat de progresul discuțiilor dintre Rusia și Ucraina. Indicele S&P 500 a crescut pentru a pentru a patra zi consecutiva, în timp ce Nasdaq 100 a urcat cu peste 1,5%. (Bloomberg)

Din Cronica diminetii: Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că este foarte important ca în UE să avem producţii cât mai mari în acest an, din cauza războiului din Ucraina, în condiţiile în care atât Rusia cât şi Ucraina sunt mari exportatori de cereale, floarea soarelui, soia. El a mai arătat că, în privinţa resurselor energetice, ţările membre UE plătesc zilnic Rusiei 600 de milioane de euro pentru importul de gaze, cărbune, petrol şi finanţează astfel maşinăria de război. Mureșan a spus că e acord cu un embargo complet asupra acestor exporturi, care însă nu este acceptat de toate ţările. (News.ro)

4. Pentru prima oară din 2003, acțiunile Apple au crescut pentru a cea de-a unsprezecea zi consecutivă, câștigând tot ce au pierdut de la începutul anului. (CNBC)

5. Agroland Business System, grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România, pregătește noi obligațiuni care să fie listate la bursă, acum în cuantum de până la 20 milioane lei. (Profit.ro)

6. Rubla rusă s-a apreciat cu 10%, ajungând la nivelul de la sfârșitul lui februarie. Cotatia a ajuns la 85,64 de ruble pentru un dolar american, adică nivelul din 25 februarie, când sancțiunile impuse Rusiei au fost înăsprite, la o zi după ce a invadat Ucraina. (Profit.ro)

7. Guvernul polonez a aprobat blocarea importului de cărbune din Rusia. Polonezii admit că există „îndoieli legale” cu privire la un embargo unilateral al unui stat membru al Uniunii Europene, dar spun că „nu mai pot aștepta” ca Bruxelles-ul să acționeze. Polonia este pe locul 2 în UE, după Germania, în ceea ce privește importul de cărbune din Rusia. (Link)

8. Ministerul Dezvoltării Economice din Rusia a propus retragerea acțiunilor companiilor rusești de la bursele străine, cu o ulterioară conversie în titluri rusești și pregătește un proiect de lege în acest sens. (Profit.ro)

Promo: Start-up-ul DRESSINGZ, primul social-marketplace pentru fashion de lux second hand, anunţă că oferă comunităţii sale de utilizatori posibilitatea de a-şi vinde, printr-un proces uşor şi sigur, hainele pe care nu le mai poartă. Totodată, le oferă iubitorilor de branduri premium şansa de a cumpăra articole de lux pre-owned, autentificate de experţi, la un preţ cu pana la 80% mai mic faţă de preţul de retail.

9. Guvernul australian a anunțat mai multe măsuri pentru reducerea impactului costurilor crescute pentru combustibili și energie. Cu efect imediat se va reduce cu 50% acciza pentru combustibili, pentru o perioadă de 6 luni, în timp ce 6 milioane de australieni vor primi, în următoarele săptămâni, câte 250 de dolari australieni (1 dolar australian = $0.75). De asemenea, australienii cu venituri mici și medii vor primi o reducere de taxe de 420 dolari australiani. Firmele mici vor primi o reducere de taxe de 120 dolari australieni pentru fiecare 100 de dolari australieni cheltuiți pentru trainingul angajaților. Australia are alegeri generale in Mai. (Bloomberg)

10. Din cei 20 cei mai bogari miliardari din Rusia, 4 au fost sancționați de SUA, 9 de UE și 10 de Marea Britanie, în timp ce restul de 10 nu sunt afectați de nicio sancțiune. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Alro Slatina, pierdere de 69 milioane lei – Cronica de Business
Creșterea economiilor populației din Germania a încetinit până la aproape de stagnare – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău