Bonurile de masă pentru persoanele care vaccinează anti-Covid ar putea fi eliberate din luna septembrie – Cronica serii

1. Bonurile de masă pentru persoanele care vaccinează anti-Covid ar putea fi eliberate din luna septembrie, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Aceasta a precizat că cel mai probabil voucherele vor fi acordate chiar la centrele de vaccinare, după realizarea schemei complete de imunizare. (Digi24)

2. Echipa Națională a României a obținut o performanță istorică la Campionatul Mondial de Dezbateri pentru Elevi, desfășurat online, fiind singura din Europa care s-a clasat în primele 8 echipe ale lumii. Echipa României a fost declarată „Cea mai bună echipă EFL (vorbitoare de engleză, ca limbă străină)” din concurs. (G4Media)

3. Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis că, în săptămâna 2-8 august, 81.2% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate. Peste 23% dintre decese au survenit la persoane vaccinate cu schemă incompletă. (News.ro)

4. Premierul Florin Cîţu a anunţat că, în primele şase luni ale acestui an, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 26%, iar producţia industrială a crescut cu 16,0%, ca serie brută, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2020. Postarea şefului Guvernului a generat un val de critici şi ironii, prim-ministrul fiind acuzat de manipulare. (News.ro)

Din Cronica de Turism: Grecia a introdus interdicția de circulație pe timp de noapte în două dintre cele mai populare insule printre turiștii români: în Zakynthos și în provincia Chania din vestul insulei Creta. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii numărului de cazuri de coronavirus. În același timp, numeroase insule din Grecia și o zonă importantă din nord-vestul Atenei se confruntă cu incendii de pădure din cauza caniculei. (Hotnews)

5. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, critică în termeni duri viitorul program național de investiții care va fi implementat după modelul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), el susținând că în cele două programe naționale în cadrul cărora au fost alocate fonduri guvernamentale localităților „s-a furat”. (Profit.ro)

6. Statele Unite au înregistrat în iulie un deficit bugetar de $302 miliarde, un nivel record pentru luna respectivă, ca urmare a creşterii cheltuielilor pentru ajutoarele legate de Covid-19. (News.ro)

7. Confruntat cu o creştere a numărului de infecţii cu noul coronavirus, Israelul a intensificat restricţiile şi a extins utilizarea aşa-numitului ”green pass” (certificat verde) pentru cea mai mare parte a vieţii publice. Toţi adulţii trebuie să prezinte un certificat care să ateste că au fost vaccinaţi, s-au vindecat sau au fost testaţi negativ, a decis miercuri seara grupul guvernamental însărcinat cu gestionarea epidemiei. În locurile în care este necesar certificatul verde, copiii cu vârsta de 3 ani şi peste trebuie să prezinte un test negativ pentru coronavirus. (Hotnews)

Din Cronica de Tehnologie: Oamenii de știință au creat pe calculator un set de nouă fețe generice, ce pot fi folosite în cazul sistemelor de recunoaștere facială pentru protejarea intimității. Fețele generate pe calculator pot înlocui cu succes mai multe tipologii, scoțând în evidență, din nou, marile lacune ale tehnologiei actuale de recunoaștere facială. (Vice)

8. Un economist de la JPMorgan a remarcat scăderea cu aproximativ 20%, comparativ cu vârful înregistrat după ieșirea din pandemie, a cheltuielilor pe biletele de avion. Scăderea este mai mare decât cea înregistrată în lunile de iarnă, în plină pandemie. (Axios)

9. Conform unui sondaj realizat între 21 iulie și 2 august, 2,48 milioane de americani au declarat că nu lucrează deoarece sunt îngrijorați că ar putea să se infecteze sau ar putea răspândi virusul. Comparativ cu precedentul sondaj, realizat între 23 iunie și 5 iulie, când 2,82 de milioane și-au declarat îngrijorarea, numărul e în scădere. Pentru acest indicator, vârful a fost înregistrat în iulie anul trecut, când 6,24 de americani nu lucrau din cauza acestor temeri. (Link)

10. California a devenit primul stat american care le cere cadrelor didactice să se vaccineze sau să se testeze regulat. (NYTimes)

Ți-ar mai putea plăcea
Primul automobil electric Dacia va fi lansat pe piață în 2021-2022 – Cronica serii
Octombrie 2021 a fost luna cu cele mai multe decese de la cel de-al Doilea Război Mondial până în prezent – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău