Producătorul Botox la vânzare, iar un Brexit fără acord ar costa industria auto £50,000 pe minut – Cronica de Business

1. Gigantul din domeniul Big Pharma AbbVie este pe cale să achiziționeze cel mai mare jucător din industria de estetică medicală, Allergan, care produce faimosul Botox. Tranzacția va avea o valoare de circa $63 miliarde. (CNBC)

2. Un Brexit fără acord ar putea costa industria auto din Marea Britanie până la £50.000 pe minut. (Bloomberg)

3. Startup-ul de mobile-only banking Monzo a primit o finanțare de £113 milioane. Compania britanică, ajunsă la peste 2 milioane de utilizatori, a atins o valoare de £2 miliarde. (TechCrunch)

4. Apple a anunțat că va angaja 2.000 de oameni în hub-ul pe care-l va deschide în Seattle, unde va ocupa două clădiri de 12 etaje. Cifra este de două ori mai mare decât se vehiculase inițial. (GeekWire)

5. Blugento a atras o investiție strategică de €1 milion, în urma semnării unui acord investițional cu grupul polonez R22. Parteneriatul a presupus vânzarea unui pachet de 31% din acțiuni și vizează dezvoltarea platformei și extinderea pe mai multe piețe europene, primele vizate fiind Polonia și Franța. (Profit.ro)

Bonus:

6. Acțiunile companiei de transport feroviar de persoane Trainline au crescut după prima zi de tranzacționare la bursă cu 18%, ducând valoarea companiei la aproape £2 miliarde. (The Guardian)

7. Fondul de investiții care a finanțat startup-uri precum Spotify și iZettle a a lansat un nou proiect ― Creandum V ― un fond de €265 milioane, care se va concentra pe finanțarea afacerilor în stadiu incipient – dar cu potențial de creștere – din Europa. (Startup Cafe)

8. Gigantul C&A, unul dintre cele mai mari nume din moda mondială, mai lucrea­ză în România cu doar 20 de fabrici-partenere, faţă de 30 în 2017 şi circa 40 în urmă cu trei ani. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Fondatorul Binance la București: „România este o piață foarte, foarte importantă pentru noi” – Cronica de Business
Madame Tussauds, la vânzare – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău