Cronica de Business – Brexit a afectat profitul Holiday Inn

1. Whitbread, proprietarul hotelurilor Holiday Inn, a înregistrat o scădere de 40% a profitului pentru anul încheiat la 28 februarie. Compania a dat vina pe Brexit și pe instabilitatea politică din Marea Britanie, care ar fi dus la un grad de ocupare scăzut în rândul hotelurilor lanțului. Whitbread a deținut și lanțul de cafenele Costa Coffee, pe care l-a vândut anul trecut pentru £3.9 miliarde. (Financial Times)

2. Standard Chartered vrea să răscumpere acțiuni în valoare de $1 miliard. Mișcarea este prima de acest tip în ultimele două decenii în istoricul instituției financiare. Banca a înregistrat o creștere de 10% a profitului înainte de taxe în primul trimestru. (Bloomberg)

3. KPMG a fost amendată cu £6 milioane de către Consiliul de Raportare Financiară din Marea Britanie, după ce au fost descoperite nereguli cu privire la felul în care a fost derulat auditul unui asigurator auto. Doi dintre partenerii gigantului Big Four (unul actual și un fost) au fost amendați individual cu câte 100.000 de lire. Anul trecut, PwC a primit o amendă similară. (Reuters)

4. Berkshire Hathaway, compania lui Warren Buffett, va investi $10 miliarde în Occidental Petroleum pentru preluarea companiei petroliere Anadarko. Injecția de capital se va face prin achiziția unor acțiuni preferențiale și numai dacă preluarea este făcută cu succes. (CNBC)

5. Tesla caută să recâștige poziția dominantă în piața panourilor solare din America, prin intermediul unei tăieri agresive a prețurilor, de până la 38% sub media națională. Pentru a susține prețurile mai mici, compania va permite clienților să comande produsele online. Clienții vor trebui să deruleze și o parte dintre activitățile până acum rezervate angajaților Tesla, precum fotografierea diverselor circuite și panouri, pentru a reduce numărul de vizite necesare din partea experților companei. (New York Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Proprietarul Zara s-a întors pe profit – Cronica de Business
Analiză ING: Europa va intra într-o recesiune totală dacă Rusia oprește complet gazele – Cronică de Business