Facebook lansează Campus, o rețea socială pentru studenți – Cronica de Tehnologie

1. Surface Duo este, în mod ironic, mai bun pe partea de hardware decât cea de software. Telefonul cu două ecrane al Microsoft arată foarte bine, este subțire și oferă o autonomie bună. În schimb, versiunea modificată de Android este afectată de un mare număr de bug-uri, iar calitatea camerei foto lasă mult de dorit. (The Verge)

2. Termenul pentru vânzarea TikTok va fi, cel mai probabil, depășit, iar Președintele SUA a anunțat deja că nu va fi extins. Singura variantă, în afară de vânzare, pe care o ia în calcul Casa Albă este închiderea TikTok. Negocierile au fost complicate de noile reglementări din China privind inteligența artificială. (Bloomberg)

3. Facebook lansează o rețea socială pentru studenți, numită Campus, care va putea fi folosită de studenții aceleiași facultăți pentru a comunica între ei, pentru a crea și organiza grupuri și evenimente și pentru a primi mesaje de la conducerea administrativă. Disponibilă la început în 30 de universități americane, Campus se va regăsi în aplicația Facebook ca o secțiune componentă a tab-ului More. (Profit.ro)

4. Zomato primește o nouă finanțare în valoare de $100 milioane de la Tiger Global și ajunge să fie evaluat la $3.3 miliarde. Startup-ul indian de livrări urmează să aplice pentru listarea la bursă anul viitor. (TechCrunch)

5. Transferurile de sub $10,000 în monede virtuale din și spre Africa au crescut anul acesta cu peste 55%. Valoarea acestora a ajuns la $316 milioane în luna iunie, iar numărul transferurilor lunare a crescut cu aproape jumătate. (Reuters)

6. Toate dispozitivele cu Bluetooth de la versiunea 4 la 5 suferă de o vulnerabilitate prin care atacatorii pot dobândi acces la cheile de autentificare și nu există patch pentru aceasta. Doar Bluetooth 5.1 oferă opțiuni care pot combate aceste atacuri. (ZDNet)

7. Red Hat și IBM lansează Red Hat Marketplace, o platformă de software cloud hibrid, care găzduiește programe ce rulează pe distribuția de Kubernetes OpenShift. Kubernetes este un container open-source folosit pentru automatizarea implementării, scalării și gestionării aplicațiilor. (ZDNet)

8. Apple s-a răzgândit și îi va lăsa în continuare pe cei care joacă Fortnite să folosească Sign in with Apple. După ce a anunțat că această facilitate nu va mai putea fi folosită începând de astăzi, Epic spune că a primit de la Apple o “prelungire nelimitată”. (iMoore)

9. Ninja revine pe Twitch, după ce a semnat o înțelegere pe mai mulți ani cu platforma deținută de Amazon. Anul trecut, Ninja a părăsit Twitch pentru un contract exclusiv cu Mixer, platforma de streaming a Microsoft, care, între timp, s-a închis. (The Verge)

10. The Social Dilemma, un documentar nou, disponibil pe Netflix, sugerează că cea mai mare amenințare la adresa umanității o reprezintă rețelele sociale, precum Facebook, din cauza modului în care acestea amplifică trăsăturile negative ale oamenilor. (Wired)

Ți-ar mai putea plăcea
Sam Altman spune că munca de la distanță a fost o greșeală și că acest experiment a luat sfârșit – Cronica de Tehnologie
Volkswagen vrea ca până în 2025 să dezvolte singur software-ul pentru 60% din propriile mașini – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău