BRD finanțează Hidroelectrica cu 1,25 de miliarde de lei – Cronica de Business

1. BRD Groupe Société Générale finanțează compania Hidroelectrica cu 1,25 de miliarde de lei pe 7 ani pentru investiții. Compania, care este cel mai mare producător de energie regenerabilă din România, urmează să facă investiții în energie eoliană și solară. (Profit.ro)

2. Compania de publicitate mobilă InMobi, primul unicorn al Indiei, vizează o listare pe bursa din SUA până la finele anului, la o evaluare de $12-15 miliarde. (Bloomberg)

3. Cola Cola HBC România cumpără 50% din platforma de comerț online Stockday, dezvoltată de Heineken România. Stockday, care se adresează revânzătorilor, industriei HoReCa și comerțului tradițional, va asigura distribuția tuturor produselor din portofoliile ambelor companii în București și alte 8 județe. (Profit.ro)

4. Huawei a vândut anul trecut peste un milion de smartphone-uri în România, iar anul acesta se va concentra pe produse precum căști wireless, tablete, ceasuri smart și laptop-uri. Huawei a fost grav afectată la vânzările de smartphone-uri pe plan mondial din cauza sancțiunilor impuse de SUA și va investi în noi domenii pentru a compensa descreșterea. (Hotnews.ro)

5. Tonal, un start-up de fitness la domiciliu, a atras $250 milioane de la investitori, la o evaluare de $1,6 miliarde. Compania a avut vânzări în creștere de opt ori anul trecut față de 2019, în contextul în care lockdown-ul a obligat amatorii de fitness să găsească soluții pentru acasă. (CNBC)

6. Gigantul Volkswagen a fost obligat să își ceară scuze după ce a anunțat, în glumă, că se va rebrandui ca Voltswagen în SUA. (Financial Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Dacia, scădere de 38% pe piața franceză – Cronica de Business
2021 a fost cel mai profitabil an pentru corporațiile americane din 1950 până în prezent – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău