Bulgaria (9,3 euro) și România (11 euro) au cele mai scăzute costuri orare din UE cu forța de muncă – Cronica serii

1. Relațiile comerciale între România și Republica Modova s-au triplat în 10 ani, ajungând la 3 miliarde euro. România a devenit primul partener comercial al Republicii Moldova, cu schimburi de 3 miliarde euro în prezent, de la 1 miliard de euro în 2014. (Profit.ro)

2. Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a crescut în februarie la 60,7 puncte. Analiştii financiari anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. (News.ro)

3. Bulgaria (9,3 euro) și România (11 euro) au cele mai scăzute costuri orare din UE cu forța de muncă, conform Eurostat. Costurile medii orare cu forța de muncă în întreaga economie erau estimate anul trecut la 31,8 euro în UE și la 35,6 euro în zona euro. (Profit.ro)

4. Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, proiectul de lege care permite prelungirea plafonării prețurilor la 17 alimente de bază până la 31 decembrie 2024. Măsura ar fi expirat la finalul lunii martie. (Digi24)

5. România, Bulgaria și Letonia sunt singurele țări din Uniunea Europeană care nu au luat nicio măsură de reducere a consumului de energie în ultimii doi ani, de la izbucnirea crizei din acest sector, arată o analiză realizată de Asociația Energia Inteligentă. (Hotnews)

Din Cronica de Tehnologie: Amazon va livra medicamente pe rețetă în aceeași zi în New York City și Los Angeles, prin serviciul de farmacie online lansat în 2020. Până la finele anului, compania vrea să extindă disponibilitatea acestei facilități în cel puțin 12 orașe. (CNBC)

6. Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a fost desemnat de PSD candidat la Primăria Constanța, iar medicul Cătălin Grasa pentru președinția Consiliului Județean Constanța. (G4Media)

7. Republica Moldova a reuşit, într-un „context geopolitic îngrijorător”, să-şi consolideze capacitatea de asigurare a securităţii şi cu sprijinul necondiţionat al României, a spus premierul moldovean, Dorin Recean. (Digi24)

8. Ucraina a săpat kilometri de tranșee în Herson pentru a-și consolida apărarea împotriva atacurilor rusești, au anunțat oficiali militari regionali. (G4Media)

9. Testarea săptămânii de lucru de patru zile în ministerele din Franța va începe în această primăvară și va dura „cel puțin un an”, potrivit unei note a administrației. (Profit.ro)

10. Parchetul spaniol solicită o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare împotriva fostului preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, pentru infracţiunile de agresiune sexuală şi constrângere în cazul sărutului forţat dat jucătoarei Jenni Hermoso, după finala Cupei Mondiale. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Alegerile prezidențiale vor putea fi organizate în luna septembrie a decis Curtea Constituțională – Cronica serii
Cronica serii – Băncile centrale au reînceput să cumpere aur

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău