Bursa de la Hong Kong vrea să cumpere Bursa de la Londra – Cronica de Business

1. Bursa de la Hong Kong a făcut o ofertă pentru achiziția Bursei de la Londra pentru £32 miliarde. (Financial Times)

2. Compania de echipament sportiv Peloton pregătește un IPO cu o valoare de până la $1,6 miliarde. (Bloomberg)

3. Gigantul Big Four Deloitte a semnat un parteneriat cu compania canadiană de blockchain TruTrace, prin care cele două își propun să demonstreze proveniența canabisului în industria de profil. (Link)

4. IRI Investments, subsidiara românească de exploatare forestieră controlată de divizia de investiții a grupului suedez IKEA, totodată cel mai mare proprietar local de păduri, a preluat trei companii dezvoltatoare și operatoare de parcuri eoliene în România de la danezii de la Vestas, cel mai mare producător de turbine eoliene din Europa, firme care la finalul anului trecut cumulau pierderi de peste 33 milioane lei și datorii de 390 milioane lei. (Profit.ro)

5. 2.868 de magazine au fost închise în Marea Britanie în prima jumătate a anului, în timp ce doar 1.634 unități au fost deschise. (BBC)

Bonus:

6. Compania de servicii conexe pieței auto Cox Automobiles va investi $350 milioane în producătorul de camioane electrice Rivian. Tot în acest an, Amazon și Ford au investit $700 milioane, respectiv $500 milioane în aceeași companie. (CNBC)

7. Interesul faţă de maşinile electrice se situează la cotele cele mai înalte în România şi Italia, unde 36% dintre respondenţii chestionaţi în cadrul unui studiu realizat de E.ON şi Kantar Emnid s-au pronunţat în favoarea autovehiculelor cu propulsie electrică. (News.ro)

8. Grupul Naspers listează astăzi activele din social media și e-comerț, inclusiv participația deținută la eMAG, pe bursa de la Amsterdam. (Profit.ro)

9. MedLife a achiziţionat 75% din laboratorul de ana­to­mie patologică Onco Team Diagnos­tic, o unitate medicală cu o cifră de afaceri de €1,1 milioane în 2018. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon, afaceri de $33 milioane pe oră – Cronica de Business
Guvernul rus vrea să naționalizeze activele companiilor care pleacă din țară – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău