Bursa de valori de la Amsterdam a devansat-o pe cea de la Londra în iulie şi august – Cronica de Business

1. Bursa de valori de la Amsterdam a devansat-o pe cea de la Londra în iulie şi august, devenind astfel cel mai important centru european de tranzacţionare a acţiunilor, în contextul în care Brexitul a forţat investitorii din Uniunea Europeană să folosească platforme din interiorul blocului comunitar. (Digi24)

2. Investițiile în startup-urile de ecommerce din SUA au crescut cu 51% în prima jumătate a acestui an, comparativ cu perioada precedentă din anul trecut. Suma totală investită a fost de $12,4 miliarde, conform unui studiu realizat de CB Insights. (TheInformation)

3. Automation Anywhere, principalul concurent UiPath, s-ar putea lista pe bursa până la finele acestui an. SoftBank Vision Fund este principal investitor în această companie care era evaluată la 6,8 miliarde în 2019. (Bloomberg)

4. Startup-ul Vatis Tech primește o investiție de peste 200 000 de euro pentru platforma online care folosește inteligența artificială pentru procesarea conținutului audio-video, de la Early Game Ventures, Sparking Capital și Mălin Ștefănescu. (Profit.ro)

5. Blocajul din porturile americane va continua și anul viitor au declarat managerii acestora. În luna august se estimează că principalele porturi din SUA au gestionat echivalentul a 2,37 milioane de containere venite din import. Este cea mai mare cantitate înregistrată la nivelul unei luni din 2002 până în prezent. Pentru întreg anul 2021 se estimează importul a 25,9 milioane echivalent containere, în condițiile în care anul trecut au fost operate 22 milioane de containere. (WSJ)

6. Grupul francez Total va construi patru proiecte energetice uriașe în sudul Irakului, în cadrul unui acord în valoare de $27 de miliarde semnat la Bagdad, a anunțat Ministerul irakian al Petrolului. (Profit.ro)

7. Constructorul de automobile Porsche şi producătorul de articole sportive Puma se vor alătura în această lună indicelui bursier german DAX, care se extinde de la 30 la 40 de companii în cea mai mare reformă a sa de 33 de ani, potrivit operatorului bursier Deutsche Boerse. (Reuters)

8. Criza semiconductorilor auto se simte de aproape un an și marii constructori anunță închideri temporare ale uzinelor fiindcă lipsesc unele componente necesare producției. Ola Kallenius, CEO Daimler, a declarat la Munchen că efectele acestei crize se vor simți și la început de 2023, dar mult diminuate față de acum. (Hotnews)

9. Delivery Hero, compania care deține FoodPanda, a strâns 1,25 miliarde de euro dintr-o ofertă de titluri convertibile în acțiuni, marcând cea de-a treia emisiune legată de capital a companiei în mai puțin de doi ani. Compania a vândut 750 de milioane de euro titluri cu scadență în 2026 și 500 de milioane de euro pentru 2029. (Bloomberg)

10. Orașul Taylor, din Texas, una dintre locațiile aflate pe lista sud coreenilor de la Samsung pentru a construi o fabrică de chip-uri a publicat oferta de subvenție. Pentru terenul pe care îl va folosi Samsung, compania va primi o subvenție echivalentă cu 92,5% din impozitul pe proprietate evaluat timp de 10 ani, 90% pentru următorii 10 ani și apoi 85% în 10 ani după aceea. Investiția Samsung în fabrică va fi de $17 miliarde și se așteaptă să genereze 1800 noi locuri de muncă. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Disney țintește încasări record și KPMG ar putea primi o amendă de la SEC – Cronica de Business
Averea lui Trump a crescut, Electroaparataj la vânzare și Huawei vrea mașini autonome – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău