Bursa din NY tranzacționează pentru prima dată exclusiv online – Cronica de Business

1. Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, începe producția a două noi produse igienizante pentru mâini, pe bază de alcool 70%, loțiune și gel. (Profit.ro)

2. Grupul Enel a raportat în 2019 un profit curent net de €4,76 miliarde, în creştere cu 17,4%, de la €4,06 miliarde în 2018, iar veniturile Grupului s-au majorat cu 6,3%, la €80,33 miliarde în 2019. (News.ro)

3. Bursa din New York își trece pentru prima dată la tranzacționarea exclusiv online începând cu data de 23 martie, după ce doi angajați au fost depistați cu coronavirus. (CNBC)

4. SoftBank încearcă să atragă fonduri în valoare de $10 miliarde pentru a putea susține companiile din portofoliul fondului său, Vision Fund, afectate de pandemia coronavirus. (Bloomberg)

5. Acțiunile Uber Technologies au crescut joi cu până la 44% după ce directorul general al companiei, Dara Khosrowshahi, a declarat că aceasta are rezerve suficiente de numerar pentru a depăși criza provocată de epidemia de coronavirus, el semnalând și o redresare în unele părți ale afacerilor. (Profit.ro)

Bonus:

6. Cei cinci giganți din domeniul tehnologiei – Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet și Facebook – au pierdut un total de $1,3 miliarde din capitalizarea bursieră de la data de 19 februarie. (CNBC)

7. Zoltan Teszari de la Digi, cel mai lovit antreprenor de la Bursa de la Bucureşti de prăbuşirile din ultimele trei săptămâni: minus 400 milioane lei. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Retailerii cer închiderea mall-urilor din România – Cronica de Business
MAN va elimina 9.500 de joburi – Cronica de Business