Șefii HSBC din Londra au rămas fără birouri – Cronica de Business

1. Element Industrial, companie înființată de dezvoltatorii imobiliari Ionuț Dumitrescu și Muler Onofrei, a cumpărat un nou teren, de 2,7 hectare, la intrarea în Pitești, în imediata vecinătate a autostrăzii A1. Element Group este unul dintre cei mai activi dezvoltatori locali, cu investiții active în segmentele de birouri, retail și logistică & industrial. (Profit.ro)

2. Proprietarii lanțului de supermarketuri Asda din Marea Britanie au preluat restaurantele Leon pentru o sumă cuprinsă între £80 milioane și £100 milioane. Leon deține peste 70 de locații în Marea Britanie și în Europa. (The Independent)

3. Șefii HSBC de la sediul central din Londra vor fi obligați să își împartă birourile în sistem de „hot desk” – primul venit, primul servit – după ce CEO-ul instituției financiare a decis să elimine un întreg etaj de birouri private destinate șefilor și să îl transforme într-o zonă de office sharing. (Financial Times)

4. Piaţa fuziunilor şi achiziţiilor din România a scăzut în primul trimestru al anului cu 26% în volum faţă de aceeaşi perioadă din 2020, fiind anunţate 42 de tranzacţii, faţă de 53 în perioada echivalentă a anului trecut, potrivit unei analize realizate de compania de consultanţă fiscală PwC România. În intervalul ianuarie – martie 2021, valoarea tranzacţiilor realizate a depăşit nivelul înregistrat în perioada echivalentă a anului trecut, cumulând peste €600 milioane. (News.ro)

Promo: Campaniile de promovare pe digital au nevoie tot mai mult de media și performance media iar conceptele par destul de abstracte? Hai tu sau echipa ta de marketing la Mavericks Digital Academy pentru a înțelege mai bine performance media în contextul global de digital marketing. Înscrie-te la curs aici.

5. Compania australiană de minerit Orocobre, specializată în litiu, va prelua competitorul Galaxy Resources pentru $1,4 miliarde, tranzacție care va da naștere celui de-al cincilea cel mai mare producător de materiale prime pentru baterii din lume. (Reuters)

6. Gigantul Coca-Cola a înregistrat o cifră de afaceri de $9 miliarde la nivel global în primul trimestru fiscal, în creștere cu 5% față de perioada similară din 2020. (CNBC)

7. Platforma de social media Clubhouse a închis o nouă rundă de finanțare la care au participat investitori precum DST Global, Tiger Global și Elad Gil. Fondurile au fost atrase la o evaluare de $4 miliarde, triplu față de cea la care s-a făcut ultima rundă de finanțare, în ianuarie. (Tech Crunch)

8. Portico Investments, deținut indirect de fondul de pensii Washington State Investment Board – unul dintre cele mai mari din SUA – a vândut șase clădiri de retail din portofoliu către Praktiker Real Estate și Lidl România, în două tranzacții care cumulează peste €8,5 milioane. Tranzacția a fost intermediată de Colliers. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
RAFO Onești, în faliment – Cronica de Business
Ungaria se va opune prin veto oricărei propuneri UE care ar duce la restricționarea importurilor de energie din Rusia – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău