easyJet, prima pierdere anuală din istorie – Cronica de Business

1. Tranzacția în valoare de $30 milioane prin care gigantul AMD ar prelua producătorul de semiconductoare Xilinx, dacă oferta este acceptată, ar face din anul 2020 unul record în piață de chip-uri. Până acum, au fost anunțate deal-uri în valoare de $74 miliarde în acest sector anul acesta. (Bloomberg)

2. Producătorii americani de canabis listați la bursă au înregistrat creșteri ale prețurilor acțiunilor, după ce Kamala Harris, care ar putea deveni vicepreședinele Statelor Unite în cazul în care Joe Biden câștigă alegerile, a declarat că marijuana ar fi scoasă de sub incidența legilor federale. (Reuters)

3. Firma europeană de private equity EQT AB este în discuții pentru preluarea companiei olandeze de telefonie Royal KPN, care are o valoare de piață de €9,4 miliarde. (Bloomberg)

4. International Business Machines (IBM) se divizează în două companii publice, după ani de zile de eforturi făcute de prima mare companie de calculatoare din lume de a-şi diversifica activităţile, pentru a se concentra pe serviciile de cloud computing care aduc marje ridicate de profit. (News.ro)

5. Operatorul aerian low-cost easyJet așteaptă pierderi în valoare £845 milioane în acest an, din cauza pandemiei, acesta fiind primul rezultat anual negativ din istoria companiei. (Sky News)

Ți-ar mai putea plăcea
Platforma Coinbase, evaluată la $68 miliarde – Cronica de Business
Sistemul bancar din România a trecut pe exces de lichiditate – Cronică de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău