Capitalizarea Tesla a depășit valoarea de 800 miliarde – Cronica de Business

1. Acțiunile Tesla continuă să se aprecieze puternic, capitalizarea producătorului de automobile electrice depășind, vineri, pragul de $800 miliarde, pentru prima dată de la listarea companiei pe bursa din New York. (Profit.ro)

2. Guvernul italian ar putea prelua credite neperformante în valoare de circa €14 miliarde din portofoliul Unicredit, pentru a susține instituția financiară în planul de preluare a băncii Monte dei Paschi di Siena, cea mai veche bancă din lume. (Reuters)

3. Înmatriculările de automobile din Germania au încheiat luna decembrie cu o creștere de 10%, ceea ce duce scăderea anuală din 2020 la sub 20%. Dacia nu a reușit să țină pasul cu majoritatea mărcilor din piață, astfel că a raportat o scădere mică și în ultima lună a anului. (Profit.ro)

4. SoftBank a achiziționat o participație de 6% în valoare de circa $350 milioane în compania de biotehnologie Pacific Biosciences of California. (Bloomberg)

5. Boeing va plăti peste $2,5 miliarde în amenzi și compensații după ce a ajuns la o înțelegere cu guvernul american în legătură cu cele două avioane 737 MAX prăbușite, evenimente care s-au soldat cu 346 victime. (Reuters)

6. Miliardarul american Bill Gates și-a unit forțele cu gigantul din piața de private equity Blackstone Group pentru face o oferta în valoare de $4,3 miliarde pentru preluarea Signature Aviation, cel mai mare operator de baze pentru avioane private din lume. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
12 afaceriști, averi de peste o mie de miliarde de dolari – Cronica de Business
Romgaz va depune o ofertă pentru preluarea participației deținută de ExxonMobil in Marea Neagră – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău