Cronica de business: GSK așteaptă $1 miliard din vaccinul pentru Zona Zoster

1. Exporturile fabricilor din Marea Britanie au scăzut cu cel mai mare ritm înregistrat în ultimii patru ani și jumătate, pe fondul temerilor legate de instabilitatea legată de Brexit. Regatul Unit a primit cereri scăzute pentru bunurile sale de la toți marii parteneri – UE, SUA și China. (Guardian)

2. Amazon deschide o nouă piață destinată Orientului Mijlociu și va rebrandui compania de comerț online Souq, prin care opera în regiune și pe care a cumpărat-o în 2017 pentru $580 milioane. Souq, bazată în Dubai, va rămâne, deocamdată, disponibilă în Egipt și în Arabia Saudita. Mișcarea vine după un prim trimestru în care Amazon a înregistrat creșteri firave în piețele internaționale, de doar 9%. (CNBC)

3. GSK așteaptă încasări de peste $1 miliard în 2019 pentru un vaccin pentru Zona Zoster, după ce vânzările au crescut cu 20% în primul trimestru al anului. Principalele piețe de creștere pentru gigantul din domeniul farma au fost, pentru acest produs, Statele Unite, Canada și Germania. (Reuters)

4. Noile reguli adoptate de orașul New York cu privire la drepturile salariale ale angajaților au făcut Uber și Lyft să oprească acceptarea de noi șoferi parteneri începând cu luna aprilie. Companiile de acest tip au avut probleme în mai multe zone ale lumii, inclusiv în România, în legătură cu felul în care își definesc relația cu șoferii, precum și statutul acestora în relație cu ele. (Politico)

5. Designerul Anya Hindmarch s-a întors la cârma companiei omonime, la 8 ani după ce a părăsit poziția pentru a se concentra strict pe partea creativă a business-ului. Brandul de accesorii de lux, care a numărat, de-a lungul anilor, clienți faimoși precum regretata Prințesă Diana, Elton John sau Kate Moss, a înregistrat vânzări în scădere în ultimii ani, cu pierderi de £28.3 milioane în 2017. (Financial Times)

 

 

Ți-ar mai putea plăcea
Stocul de spaţii industriale şi logistice din România s-a dublat – Cronica de Business
ExxonMobil ar putea ieşi din România – Cronica de Business