Capitalizarea totală a burselor de acţiuni la nivel mondial a atins în această săptămână un maxim istoric de $95.000 de miliarde

1. Produsul Intern Brut al României a crescut cu 5,6% în trimestrul 3, pe seria ajustată sezonier, comparativ cu trimestrul anterior.  Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019 economia a scăzut cu 6%, atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier, potrivit datelor semnal anunţate vineri de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

2. Probabilitatea decesului la o persoană infectată cu noul coronavirus a scăzut, în SUA, cu 30%, comparativ cu aprilie. Concluzia apare într-un studiu realizat de University of Washington Institute for Health Metrics and Evaluation. În Statele Unite, aproximativ 0.6% din pacienții afectați de Covid-19 mor azi, comparativ cu un procent de 0.9% înregistrat la începutul pandemiei. (Reuters)

3. Transferurile personale de bani din stăinătate înspre România au crescut pentru al cincilea an consecutiv și au atins anul trecut 3,7 miliarde de euro, cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat. În 2018, România era depășită de Portugalia în funcție de intrările din transferuri personale. (Profit.ro)

4. Numărul angajaților a crescut cu 0,9% atât în zona euro, cât și în UE, în trimestrul trei din 2020, comparativ cu precedentele trei luni, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat). Sunt cele mai semnificative creșteri de când se publică aceste date, respectiv 1995. (Profit.ro)

5. Capitalizarea totală a burselor de acţiuni la nivel mondial a atins în această săptămână un maxim istoric de $95.000 de miliarde, de la minimul consemnat în martie, în plină criză a pandemiei de Covid-19. (News.ro)

6. Volumele tranzacționate de Black Friday au ajuns la valoarea de 254 milioane de lei, la ora 16:00, în creștere cu 72% față de anul precedent, conform datelor în timp real publicate, vineri, de PayU România. Statistica arată, totodată, un număr total al tranzacțiilor de 358.000, cu 80% mai mult decât la ediția anterioară de Black Friday. (Profit.ro)

7. Un lanț de insule din Atlanticul de Sud, Tristan da Cunha, devine unul dintre cele mai mari sanctuare ale vieții sălbatice de pe planetă. Proiectul va fi întins, marin și terestru, pe o suprafață de 687.247 kilometri pătrați. În noua zonă de protecție marină, care este de aproximativ trei ori mai mare decât Marea Britanie, vor fi interzise toate activitățile de pescuit. (Link)

8. Cinci aparate de ventilaţie mecanică pentru pacienţii cu dificultăţi majore în respiraţie au fost donate, vineri, Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Timişoara. Aceste aparate, în valoare de 75.000 de euro, vor fi folosite îndeosebi în tratamentul pacienţilor cu COVID-19. (News.ro)

9. Franţa a reuşit, la fel ca alte ţări europene, să controleze al doilea val al epidemiei covid-19, declară joi un epidemiolog, Antoine Flahaut, un profesor de sănătate publică. Medicul îşi argumentează poziţia în acest sens subliniind că nivelul reproducerii virusului, ”factorul R”, a scăzut miercuri la 0,93. (News.ro)

10. Guvernul a adoptat un memorandum în vedere instituirii schemei de ajutor de stat, prin care vor fi acordate granturi industriei HoReCa, granturi care să acopere 20% din diferența dintre cifra de afaceri înregistrată în 2020 comparativ cu 2019. Ajutorul se va aplica și agențiilor de turism. (Profit.ro)

11. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, joi, în ședința de Guvern, că România are în plus, în luna octombrie, comparativ cu luna ianuarie, un număr de 15.150 de angajați activi, ceea ce confirmă revenirea economiei. (Hotnews)

12. Cota redusă de 5% a TVA se va aplica asupra bazei de impozitare pentru livrarea de locuinţe care au o suprafaţă utilă de maximum 120 mp, exclusiv anexe, și a căror valoare nu depășește suma echivalentă de 140.000 euro, prevede un proiect de lege promulgat de șeful statului. Plafonul prevăzut până acum în Codul Fiscal este de 450.000 lei, fără TVA, iar noul plafon ar urma să fie aplicat de la 1 ianuarie 2021. (Profit.ro)

13. Numărul americanilor care au aplicat pentru ajutorul de șomaj săptămâna trecută a fost de 709.000, în scădere de la 757.000 câți au fost în săptămâna precedentă. Este cel mai scăzut număr de la vârful înregistrat la finalul lunii martie, când 7 milioane de americani au aplicat pentru a intra în șomaj. (WSJ)

14. Parlamentul European a adoptat o rezoluție care recomandă statelor membre să se abțină de la restricționarea nejustificată a libertății de întrunire sau interzicerea demonstrațiilor pentru a adopta măsuri controversate. (G4Media)

15. Piața PC-urilor a crescut în Q3 cu 23% YoY, după ce au fost livrate 124,5 milioane de unități, arată o analiză Canalys care include tabletele și Chromebook-urile. Acestea din urmă au fost și categoriile cu cele mai mari creșteri, 88% respectiv 122%. (Profit.ro)

16. Metallica va susține azi un concert online cu caracter caritabil care va fi transmis în direct pe platforma Nugs.tv. Trupa va concerta de la sediul din nordul Californiei, iar toate veniturile vor fi donate propriei fundații caritabile. Prețul unui bilet este de 15 dolari, iar fanii vor putea urmări concertul live sau în termen de 48 de ore. (Metallica)

17. Cea de-a 14-a ediție a festivalului de jazz Transilvania Jazz Festival a debutat online ieri. La eveniment participă artiști din Marea Britanie, Franța, Italia, Puerto Rico, Germania, Liban, Republica Moldova și România. În fiecare dintre cele două zile spectacolele încep la ora 19:00, au o durată de 3 ore și sunt transmise în direct gratuit pe canalul de Youtube al evenimentului. (Transilvania Jazz Festival)

18. Trupa System of a Down a anunţat că a strâns peste $600.000 pentru a-i ajuta pe armenii afectaţi de războiul din Nagorno-Karabah. (News.ro)

Fotografia dimineții – Un căutător de trufe și câinele său, în nordul Italiei. Marco Bertorello / AFP / Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
Persoanele optimiste beneficiază de un riscă mai scăzut cu 22% de a dezvolta probleme de sănătate – Cronica Știrilor Pozitive
Bacalaureat: 232 de medii de 10.00, cel mai mare număr din ultimii şapte ani – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău