România a avut cea mai mare creștere a PIB pe locuitor spre media UE în 2019 – Cronica Știrilor Pozitive

1. Numărul pacienților vindecați de Covid-19, la nivel global, a depășit 4,5 milioane.

2. România a avut cea mai mare creștere a PIB pe locuitor spre media UE în 2019 și a depășit Grecia. (Profit.ro)

3. Creșterea numărului de infecții cu coronavirus din ultimele zile reprezintă „o evoluție explicabilă și așteptată, având în vedere faptul că am avut două etape de relaxare”, afirmă medicul epidemiolog Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie. Cu toate că numărul de cazuri a crescut în ultimele zile, Doina Azoicăi dă un semnal de calm: spune că fenomenele biologice legate de virus sunt în descreștere și că se așteaptă la o scădere în lunile de vară. (Hotnews)

4. Un consorțiu finanțat de UE a descoperit că un medicament pentru osteoporoză ar putea fi eficace pentru pacienții COVID-19 asimptomatici sau cu simptome ușoare. (G4Media)

5. Comisia Europeană este în discuţii avansate cu grupul farmaceutic Johnson & Johnson (J&J) pentru rezervarea şi achiziţia în avans a unui vaccin destinat Covid-19, aflat în dezvoltare, au declarat doi oficiali apropiaţi discuţiilor. (News.ro)

6. Toată documentaţia, cererile şi contractele de finanţare cu fonduri europene vor fi încheiate în format digital de acum înainte, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş. (Link)

7. Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat prevederea conform căreia pensiile speciale ale parlamentarilor ar urma să fie impozitate cu 85%. Peste 40 de parlamentari nu şi-au exercitat votul cu privire la acest proiect, în timp ce 354 de deputaţi şi senatori au votat ”pentru”, iar un parlamentar s-a abţinut. (News.ro)

8. Curtea Supremă a Statelor Unite a validat măsurile de protecţie acordate de către Barack Obama unui număr de 700.000 de imigranţi tineri – ”Dreamers” – pe care actualul președinte, Donald Trump, voia să le abroge. Curtea Supremă a catalogat drept ”capricioasă” şi ”arbitrară” hotărârea administraţiei republicane a lui Trump de a pune capăt programului adoptat de către preţedintele democrat Barack Obama. Prin acest program – DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) – imigranţii în vârstă de până la 30 de ani, care au intrat în mod clandestin, pe când erau copii, pe teritoriul Statelor Unite, nu pot fi expluzaţi din ţară. (News.ro)

9. Aproape 50% din eco-tichetele Rabla Plus au fost rezervate deja de români, a anunţat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, care precizează că Anul 2020 este anul maşinilor electrice în România, după ce 90% dintre cei care au accesat programul Rabla Plus au ales o maşină full electric. (News.ro)

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va primi o finanțare europeană de aproape un milion de euro pentru a dezvolta o infrastructură de calcul de înaltă performanță care să poată fi integrată în sisteme de calcul de tip cloud și în sisteme de tip big data. (Hotnews)

10. UiPath, primul unicorn înființat de antreprenori români, poartă discuții cu potențiali investitori în vederea atragerii de noi fonduri, operațiune care i-ar putea ridica evaluarea la peste $10 miliarde. (Profit.ro)

11. Wizz Air reia operațiunile de la mai multe baze din România. (Profit.ro)

12. Proriectul „Promenada cu Fântâni”, o zonă pentru odihnă şi relaxare în centrul Bucureştiului, a fost aprobat joi de consilierii municipali. (News.ro)

13. Muzeul Copiilor, spaţiu expoziţional educativ, creativ şi inovativ, va fi înfiinţat în Bucureşti, pe bulevardul Decebal, iar inaugurarea lui este programată să aibă loc în toamna acestui an. (News.ro)

14. McDonald’s are în plan să angajeze 260.000 de persoane în această vară în Statele Unite, când își va redeschide restaurantele.

15. PepsiCo anunţă că şi-a redus emisiile absolute de gaze cu efect de seră cu 6% în 2019, în Europa, de-a lungul lanţului său valoric. (News.ro)

16. Cluburile din fotbalul ungar pot din nou primi spectatori pe stadioanele lor, fără restricţii sanitare legate de coronavirus, a anunţat, joi, federaţia de la Budapesta. (News.ro)

Fotografia dimineții – Un teatru din Madrid a prezentat, folosind manechine, cum vrea să respecte distanțarea fizică la spectacolele oferite publicului. Manu Fernández/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
România apare în lista celor 52 de locuri din lume, prezentate de New York Times, de care să te îndrăgostești în 2021 – Cronica Stirilor Pozitive
Pentru prima oară, un vaccin pe bază de plante a dat rezultate similare cu unul dezvoltat prin metoda clasică – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău