Noile cazuri COVID-19 au scăzut în numere absolute în aproape toate țările în ultimele zile – Cronica Știrilor Pozitive

1. Un vaccin experimental a protejat maimuțele de noul virus, au anunțat cercetătorii americani ieri. Deși există mai multe teste clinice ale unor vaccinuri împotriva coronavirusului, aceste se concentrează, în faza primelor teste, pe a determina cât de sigure sunt pentru om și mai puțin pe eficiența lor împotriva virusului. Anunțul de ieri oferă speranțe că există posibilitatea de a avea un vaccin care să fie eficient pentru oameni. (NYTimes)

2. Un vaccin experimental pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus dezvoltat de compania americană Inovio Pharmaceuticals, specializată în imunoterapie, a produs anticorpi şi reacţii ale sistemului imunitar la şoareci şi porci de Guineea. (News.ro)

3. Noile cazuri COVID-19 au scăzut în numere absolute în aproape toate țările în ultimele zile. Acestea nu mai depășesc, în medie, 1,2% din bilanțul total al infecțiilor în majoritatea statelor. Serviciile de urgență și secțiile de terapie intensivă nu mai sunt copleșite de numărul de pacienți iar, dacă nu va exista un recul al infecțiilor, pandemia ar putea stagna complet în decurs de o lună. (Hotnews)

4. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a actualizat informațiile referitoare la felul în care se transmite noul virus, menționând că deși este probabilă infectarea unei persoane după contactul cu o suprafață contaminată și atingerea ulterioară a fetei, aceasta nu reprezintă o cale de transmitere primară a virusului. (Link)

5. 115 copii s-au născut din mame infectate cu noul virus doar la un singur spital din Mumbai, India, în ultima lună. Nici unul dintre ei nu a fost infectat, doar trei fiind suspecți inițial, ulterior testele arătând că nu au contractat virusul. (BBC)

6. Premierul Ludovic Orban a anunțat aseară că pentru acele domenii în care se vor menţine restricţiile, după data de 1 iunie, se va continua plata şomajului tehnic. ”Pentru toate domeniile care îşi vor relua activitatea ca urmare a relaxării restricţiilor, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă de susţinere a reluării activităţii de către angajaţi, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de până la 41,5%, pentru fiecare angajat care îşi reia activitatea în cadrul companiei în care a lucrat”. (Hotnews)

7. Oficialitățile din Wuhan, locul de unde s-a răspândit noul virus, au interzis consumul de animale sălbatice pentru cel puțin 5 ani. Crescătorilor de animale exotice li s-au oferit bani drept compensații pentru a renunțat la această activitate. (CBSNews)

8. Comisia Europeană pregătește un pachet uriaș de stimulare pentru industria auto. Țările Uniunii ar urma să primească 20 de miliarde de euro pentru un Program Rabla destinat achiziției de mașini ecologice. (Profit.ro)

9. Un studiu elaborat de Universitatea din Tokyo estimează că o parte a populaţiei Japoniei şi a altor state din Asia Orientală ar putea dispune de o protecţie imunologică sporită faţă de noul coronavirus datorită expunerii sale anterioare faţă de alţi agenţi patogeni înrudiţi. (Hotnews)

10. Premierul Greciei a anunțat că sezonul turistic va începe din 15 iunie, chartele cu turiști urmând să sosească din iulie. (BBC)

11. Guvernul Spaniei dorește aprobarea în cursul acestei luni a unui venit minin de bază pentru familiile vulnerabile. Potrivit ministrului spaniol pentru integrare, securitate socială și migrație, aproximativ 100.000 de familii vor primi acest venit, dar pe termen mediu și lung se poate ajunge la 1 milion de familii în nevoie, ceea ce presupune o cheltuială bugetară anuală de aproximativ 3 – 3.5 miliarde euro.  (Profit.ro)

12. Deschise deja de peste zece zile pentru activităţi sportive individuale la primele ore ale dimineţii, plajele din Barcelona au fost redeschise miercuri pentru plimbări datorită unei uşoare noi relaxări a măsurilor în oraşul spaniol. (Hotnews)

13. Un cuplu chinez și-a regăsit fiul răpit acum 32 de ani. Acesta fusese răpit când avea doi ani din fața unui hotel și vândut unui cuplu care nu putea avea copii. Dupa rapire, mama băiatului a împărțit 100.000 de afișe cu acesta, în peste 10 provincii, și a apărut la mai multe emisiuni tv pentru a cere ajutorul populației pentru găsirea copilului. (BBC)

14. O bunică japoneză în vârstă de 90 de ani a fost recunoscută drept cel mai în vârstă gamer de pe YouTube. Hamako Mori, cunoscută ca „Gamer Grandma” are un canal pe YouTube, deschis în 2015, cu 250.000 de abonați. Ea a început să se joace jocuri video acum 39 de ani. (CNN)

15. Atletul Christian Varley a strâns fonduri de peste $100.000 după ce a alergat 19 maratoane în 19 zile. Banii vor fi donați unei fundații pentru ajutorarea celor aflați în dificultate din cauza pandemiei. (CNN)

Fotografia dimineții reprezintă o glumă, sper să vă placa:

Ți-ar mai putea plăcea
Aproape 3000 de pacienți au fost declarați ieri vindecați în Italia, numărul total urcând la peste 90.000 – Cronica Știrilor Pozitive
Rezultate promiţătoare ale primului vaccin pentru COVID-19 testat în SUA – Cronica Știrilor Pozitive

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău