Căpitanul Tom Moore va fi făcut cavaler mâine de Regina Elisabeta a II-a – Cronica Știrilor Pozitive

1. Opt lideri politici din întreaga lume – Justin Trudeau, premierul Canadei, Sahle-Work Zewde, președintele Ethiopiei, Moon Jae-in, președintele Coreei de Sud, Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, Cyril Ramaphosa, președintele Africii de Sud, Pedro Sánchez Pérez-Castejón, premierul Spaniei, Ștefan Lofven, premierul Suediei, Elyes Fakhfakh, premierul Tunisiei – au cerut, într-un editorial publicat în WashingtonPost, că accesul la vaccinul anti-Covid-19 să fie valabil pentru toată populația Planetei, în mod egal. (WashingtonPost)

2. Județele Albă, Bihor și Satu Mare nu au anunțat ieri nici un nou caz de infectare cu noul virus.

3. Căpitanul Tom Moore, devenit erou național în Marea Britanie după ce a strâns $40 milioane pentru sistemul de sănătate, va fi făcut cavaler mâine de Regina Elisabeta a II-a. (Reuters)

4. China a raportat un singur nou caz de infectare cu Covid-19 în această dimineață, la o persoană care a călătorit în afara țării. Beijingul se află la a zecea zi consecutivă cu zero noi cazuri. (Reuters)

5. Economia Chinei este prima, din cele ale marilor puteri ale lumii, care își revine după pandemie. Chinezii au anunțat o creștere economică de 3,2% pe trimestrul 2, comparativ cu perioada similară a anului trecut. (CNBC)

6. Rata deceselor pentru persoanele afectate de Covid-19 și internate în unitățile de Terapie Intensivă a scăzut de la aproape 60%, cât era la finalul lunii martie, la 42%, la finalul lunii Mai. (Reuters)

7. Un nou studiu arată că persoanele care au grupa de sânge A nu au un risc mai ridicat de a fi afectați de noul coronavirus așa cum sugerase un studiu publicat luna trecută. (NYTimes)

8. Rusia a anunţat miercuri că a încheiat primele teste clinice pe om ale unui vaccin împotriva noului coronavirus şi că acestea urmează să fie finalizate până la sfârşitul lui iulie. (News.ro)

9. Mediul de afaceri din România a avut în iunie, ca cifră de afaceri, cea mai bună lună de la relaxarea restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Luna trecută, IMM-urile locale au fost la doar 0,6% distanță de cifrele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut. Evoluția lunară este, de asemenea, pozitivă, iar, față de luna mai 2020, avansul este de 7,9%. (Profit.ro)

10. Numărul tranzacțiilor imobiliare a crescut surprinzător de mult, în luna iunie, cu 16,4%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 46.800 de contracte, după două luni consecutive de scăderi abrupte cauzate de restricțiile impuse de COVID-19. Volumul de tranzacții din primele șase luni este într-o scădere nesemnificativă, de 1%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, recuperând decalajul de 4,5% apărut după primele cinci luni. (Profit.ro)

11. Cifra de afaceri a pieței locale de construcții (construcții de clădiri, inginerie civilă și lucrări speciale de construcții) a crescut cu 17% față de 2017 și a depășit cu aproape 30% nivelul din 2014, ajungând la peste 84,4 miliarde de lei în 2018. Pentru anul 2019 se estimează un avans considerabil, la nivelul de 89 miliarde de lei, iar pentru 2020 este anticipată o continuare a tendinței de creștere, deși într-un ritm mai temperat, la aproximativ 90 de miliarde de lei. (Profit.ro)

12. Volumul spaţiilor industriale şi logistice închiriate în prima jumătate a anului a totalizat aproape 250.000 de metri pătraţi, nivel în uşoară creştere faţă de cel înregistrat în perioada corespunzătoare a anului trecut, de aproximativ 240.000 de metri pătraţi. (News.ro)

13. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a lansat miercuri sesiunea de primire a solicitărilor de finanţare pentru submăsura privind instalarea tinerilor fermieri din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), fondurile totale disponibile în acest an fiind în valoare de 43,02 milioane euro, din care 20 milioane euro reprezintă alocarea pentru tinerii fermieri din diaspora. (News.ro)

14. Comisia Juridică a Senatului a decis că Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) are obligaţia de a comunica zilnic numărul cazurilor noi, numărul cazurilor retestate şi numărul total de teste pentru cazurile noi şi cazurile retestate, raportate separat la nivel naţional şi judeţean, inclusiv după criteriul domiciliului persoanei testate. (Link)

15. În urma presiunilor în creștere din partea universităților și a mediului de afaceri, administrația Trump a abandonat planul prin care dorea forțarea studenților străini să părăsească SUA, dacă urmează doar cursuri online în universitățile americane. (WashingtonPost)

16. Orchestra Filarmonicii „George Enescu” va susţine azi, de la ora 20.00, un concert în cadrul Festivalului Internaţional „Vara Magică”, în aer liber, în faţa Ateneului Român. (News.ro)

17. Burger King a decis să îmbunătăţească dieta vacilor adăugând în ea 100 de grame de lemongrass, pentru a reduce flatulenţa acestora, responsabilă pentru emisiile de metan. (News.ro)

Fotografia dimineții – Luna deasupra moscheei Kul Sharif din Kazan, Rusia. Yegor Aleyev/Tass:

Ți-ar mai putea plăcea
Un medicament care ar putea opri repararea celulelor canceroase a fost testat cu succes în prima fază a unui test clinic – Cronica Știrilor Pozitive
Numărul cazurilor noi s-a înjumătățit comparativ cu vârful înregistrat la începutul lui Ianuarie – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău