Câteva mii de persoane au participat aseară la un marş pe străzile Capitalei pentru a comemora patru ani de la incendiul din clubul Colectiv – Cronica dimineții

1. Câteva mii de persoane au participat aseară la un marş pe străzile Capitalei pentru a comemora patru ani de la incendiul din clubul Colectiv, în urma căruia 65 de tineri au murit. Unii dintre participanţi au purtat bannere cu mesaje prin care cereau demisia şefului DSU, Raed Arafat. (News.ro)

2. Deficitul bugetar se va situa anul acesta la 3,4% PIB, peste limita de 3% admisă în UE, estimează economiștii ING Bank. Prognoza pentru deficit a fost revizuită la 3,4% de la 3%, cât anticipa banca anterior, după ce ritmul deteriorării finanțelor publice a accelerat în a doua parte a anului, iar la nouă luni Ministerul Finanțelor a anunțat un deficit de 2,62% din PIB. Motivul acestei înrăutățiri este că ritmul de creștere a veniturilor nu a reușit să țină pasul cu majorarea cheltuielilor. (Profit.ro)

3. Ministrul propus pentru Transporturi și Comunicații, Lucian Bode (PNL), a afirmat ieri, în cadrul audierilor din Parlament, că tronsonul de metrou Drumul Taberei – Eroilor, de pe Magistrala 5, nu va putea fi recepționat în acest an. (Profit.ro)

4. Dacia, Ford, Daimler, Rompetrol Rafinare și Honeywell sunt primii cinci cei mai mari exportatori ai României. În total au generat în primele șapte luni ale anului exporturi în valoare de peste 6,1 miliarde de euro, în scădere față de perioada similară a anului trecut. Până în august, România a exportat marfă în valoare de 40,7 miliarde de euro, față de 39,8 miliarde de euro aduși în țară în perioada similară a lui 2018. (Economica)

Promo: Omer Tetik, Director General Banca Transilvania, Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română, Francois Bloch, CEO BRD – Groupe Société Générale, precum și economistul Lucian Croitoru, Consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care va și modera discuțiile, vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Detalii aici.

5. Fiat Chrysler Automobiles și PSA Group sunt doar la un pas distanță de o fuziune, după ce șefii celor două companii au ajuns la un consens, iar consiliile de administrație au votat și ele propunerea de constituire a unei singure companii. (Profit.ro)

6. Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a redus dobânda de referinţă cu un sfert de punct procentual, la un interval de 1,5%-1,75%, în conformitate cu aşteptările analiştilor. Fed a indicat că măsurile de relaxare monetară s-ar apropia de o pauză. (News.ro)

7. Apple a generat, pe ultimul trimestru, venituri de $64 miliarde, cu 2% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Veniturile din servicii au crescut până la $12,5 miliarde, un record. (Link)

8. Preşedintele chilian Sebastián Piñera a anulat summit-urile Asia-Pacific (APEC), programat pentru noiembrie, şi COP25 pe probleme climatice, programat pentru decembrie, având în vedere că ţara se confruntă cu cele mai ample şi violente proteste de la finalul dictaturii Pinochet, în 1990. (News.ro)

9. CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a anunțat că Twitter nu va mai accepta reclame politice. (WSJ)

10. Realitatea TV și-a încetat în această noapte, la ora 00.00 transmisia, iar trecerea pe Realitatea Plus pare să se fi făcut deocamdată doar în online, pe site-ul realitatea.net. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Air Force One-ul folosit de Ronald Reagan in fata incendiilor din Simi Valley, California. Wally Skalij/Los Angeles Times via Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – 1 milion de masini electrice vandute in Europa
Cronica dimineții – 48 de concedieri la Google pentru hărțuire sau comportament sexual nepotrivit

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău