Cel mai supravegheat oraș din lume are 2,58 milioane de camere de supraveghere instalate – Cronica de Tehnologie

1. Cu 2,58 milioane de camere de supraveghere instalate, orașul chinez Chongqing este cel mai supravegheat video oraș din lume. Aici locuiesc 15,35 milioane de oameni, iar la fiecare mie de locuitori există 168 de camere video. China are 8 orașe într-un top 10 al metropolelor cu cele mai multe camera video. (SCMP)

2. Apple a lansat un program de reparații pentru anumite modele de iPhone 6S și iPhone 6S Plus care nu mai pornesc. În program sunt incluse telefoane vândute în perioada octombrie 2018 – august 2019. Eligibilitatea poate fi verificată aici. (Profit.ro)

3. Google ia în calcul achiziția Firework, o aplicație de short-form video care rivalizează cu TikTok. Și Weibo ar fi interesată de achiziția Firework, care este evaluată la $100 milioane. (WSJ)

4. Apple a cumpărat IKinema, o companie britanică ce dezvoltă tehnologii pentru crearea animațiilor care pot fi folosite în jocuri și aplicații de realitate virtuală. (MacRumors)

5. Google avertizează cu privire la o vulnerabilitate zero-day în cel puțin 18 modele de smartphone-uri care rulează Android 8 sau versiuni mai vechi. Au fost descoperite deja indicii ale unor atacuri derulate de gruparea israeliană NSO pe baza acestei vulnerabilități. (Profit.ro)

6. Tyler “Ninja” Blevins ar fi părăsit Twitch din cauza restricțiilor privind deal-urile cu alte brand-uri. Acesta ar fi vrut să se extindă și în afara gaming-ului. (The Verge)

7. Facebook a fost amendată în Turcia cu $282,000 pentru o breșă de securitate care a afectat aproape 300.000 de utilizatori. (Reuters)

8. Samsung lansează Samsung Pay Cash, un serviciu care permite alimentarea contului Samsung Pay cu orice card. Versiunea beta a aplicației Samsung Pay permite acum realizarea transferurilor internaționale de bani. (SlashGear)

9. Facebook a eliminat 211 de conturi false folosite de companii de PR din Emiratele Arabe Unite, Egipt și Nigeria pentru propagandă împotriva Qatarului și Iranului. Cercetătorii spun că au observat un număr din ce în ce mai mare de firme de comunicare ce oferă servicii de “computational propaganda” unor clienții printre se numără inclusiv guverne. (Engadget)

10. Startup-urile europene sunt frustrate de faptul că nu-și pot include angajații într-un sistem de recompensare similar celui folosit de companiile americane, cu procente din profit sau acțiuni, din cauza restricțiilor legale și a taxelor ridicate. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Intel a plătit $2 miliarde pe un startup israelian care dezvoltă cipuri de inteligență artificială – Cronica de Tehnologie
Microsoft lansează pentru toți utilizatorii opțiunea de logare fără parolă – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău