Cele mai așteptate filme la cinema în anul 2022 – Cronica de Divertisment

1. Filmul de animație “Clifford the Big Red Dog” (“Clifford: Marele câine roșu”) are astăzi premiera la cinema. Bazat pe seria de cărți cu același nume scrisă de Norman Bridwell, filmul spune povestea tinerei Emily, care primește drept cadou un pui de cățel roșcovan magic: cu cât este mai iubit, cu atât crește mai mare. Când apartamentul devine neîncăpător, Emily pornește într-o aventură împreună cu unchiul ei.

2. O altă premieră la cinema este filmul românesc “Tabăra” realizat de trupă 5GANG. Mai mulți copii ajung într-o tabără de “detehnologizare” în care sunt învățați să scape de dependența de tehnologie, iar acest lucru generează numeroase situații comice, dar și moralizatoare.

3. Singura piesă de teatru care rulează în această perioadă la Teatrul Național din București este “Măscăriciul” după A.P. Cehov, în regia lui Horațiu Mălăele. Cei doi protagoniști ai piesei sunt Horaţiu Mălăele şi Niculae Urs, iar aceasta va putea fi urmărită luni, 3 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Ion Caramitru. Prețul unui bilet este de 120 lei. (Teatrul Național)

4. Documentarul românesc “România Sălbatică” poate fi urmărit în această perioadă la Cinema Muzeul Țăranului din București. Producția realizată de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache care prezintă viața sălbatică din România în imagini spectaculoase va rula joi, 4 ianuarie, cu începere de la ora 17:45, iar prețul unui bilet este de 15 lei. (Evenbook)

5. Joi, 6 ianuarie, de la ora 20:00, Expirat Halele Carol din București găzduiește un concert susținut de Deliric și Silent Strike. Artistul muzical și compozitorul de muzică electronică vor interpreta piese de pe albumul lor comun, cunoscut sub numele Deliric x Silent Strike. Invitați la concert sunt CTC & Dan Basu, iar prețul unui bilet este de 120 lei. (IaBilet)

Bonus 1: Revista Time a publicat o listă cu cele mai anticipate 58 de filme care vor avea premiera internațională în cursul anului 2022. Lista include titluri precum “Top Gun: Maverick”, “John Wick: Chapter 4”, “Spider-Man: Across the Spider-Verse”, “Moonfall”, “The Batman” sau “Avatar 2”. (Time)

6. Documentarul “Four Hours at the Capitol” va avea premiera pe HBO Go joi, 6 ianuarie. Producția explică evenimentele petrecute la Washington DC în 6 ianuarie 2021, când câteva mii de persoane au protestat împotriva certificării mandatului prezidențial al lui Joe Biden, iar unii dintre ei au reușit să intre în clădirea Capitoliului. Regia este semnată de Jamie Roberts.

7. Noul serial dramatic “The Beast Must Die” are premiera pe HBO Go sâmbătă, 1 ianuarie 2022. Frances Cairnes vrea să-l ucidă pe omul pe care îl consideră responsabil de moartea fiului ei într-un accident de mașină și reușește să descopere unde locuiește acesta. Toate cele 6 episoade vor fi disponibile din această zi.

8. Trilogia originală “The Matrix” este disponibilă începând de astăzi pe platforma HBO Go. Trilogia cu Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss și Laurence Fishburne în rolurile principale este compusă din “The Matrix” (1999), “The Matrix Reloaded” și “The Matrix Revolutions”, ambele realizate în 2003. Până de curând, cele trei filme au fost disponibile pe Netflix.

9. Amânat de mai multe ori din cauza pandemiei, concertul “The Concert” cu Carla’s Dreams, Irina Rimes și The Motans a fost reprogramat în cele din urmă pentru sâmbătă, 30 iulie 2022. Concertul va avea loc la centrul expozițional Romexpo din București, iar prețurile biletelor sunt de 99 lei (acces general), 139 lei (Fan Zone) și 219 lei (VIP). (IaBilet)

10. Netflix a confirmat că al doilea sezon al serialului “Bridgerton” va avea premiera pe platformă în 25 martie 2022. Bazat pe romanele scrise de Julia Quinn’s, al doilea sezon va explora povestea lordului Anthony Bridgerton’s (Jonathan Bailey), care încearcă să-și găsească soția potrivită. (Variety)

Bonus 2: “Spider-Man: No Way Home” a devenit filmul cu cele mai mari încasări la cinema la nivel global de pe parcursul anului 2021. Producția a depășit pragul de un miliard de dolari din încasări chiar în prima zi de Crăciun și este practic cel mai popular film din acest punct de vedere de la începutul pandemiei. Filmul a avut nevoie de 11 zile pentru a atinge pragul de un miliard de dolari și este pe locul doi în clasamentul all-time din acest punct de vedere, în spatele lui “Avengers: Endgame” din 2019, care a reușit o performanță similară în numai 5 zile de la lansare. (Variety)

Ți-ar mai putea plăcea
Toate cele 26 de filme din seria James Bond vor fi disponibile pe platforma HBO Go – Cronica de Divertisment
Noul serial spaniol “Sky Rojo”, realizat de creatorii “La Casa de Papel”, are premiera astăzi pe Netflix – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău