Filmul de aventuri „Jungle Cruise” și horror-ul rusesc „Sputnik”, premierele săptămânii la cinema – Cronica de Divertisment

1. “Jungle Cruise” (“Croazieră în junglă”) este un film de aventuri cu Dwayne Johnson și Emily Blunt în rolurile principale care are astăzi premiera în cinematografele din România. Acțiunea se petrece la începutul anilor 1900, când căpitanul Frank (Johnson) pleacă împreună cu Lily Houghton (Blunt) și fratele acesteia pentru a găsi în junglă Arborele Vieții, despre care se crede că deține puteri vindecătoare. Echipa trebuie însă să lupte împotriva animalelor sălbatice și a unei expediții germane concurente.

2. Producția rusească horror Sputnik are de asemenea premiera astăzi. O navă spațială se întoarce în Uniunea Sovietică în 1983, însă doar unul dintre cei doi cosmonauți care au plecat este în viață. Nimeni nu poate explica ce s-a întâmplat la bord, însă în curând apar indicii potrivit cărora cosmonautul a intrat în contact cu o nouă formă de viață extraterestră care trăiește în interiorul lui.

3. Premiera europeană a săptămânii este producția britanică “Supernova”, în care Sam și Tusker se urcă în vechea lor autorulotă și pornesc într-o călătorie prin Anglia cu scopul de a vizita prieteni și locuri pline de amintiri. Călătoria are o explicație simplă: Tusker a fost diagnosticat cu demență în urmă cu doi ani, astfel că timpul petrecut împreună este cel mai important lucru pe care îl au.

4. Serialul documentar “Myth & Mogul: John Delorean” are astăzi premiera pe Netflix. Documentarul spune povestea lui John Delorean, un inginer american devenit director executiv în industria auto care este cunoscut în special pentru dezvoltarea modelului sport DMC DeLorean. Acest model este celebru și datorită faptului că a apărut în filmul “Back to the Future” (“Înapoi în viitor”) din 1985.

5. Filmul de acțiune “American Sniper” (“Lunetistul american”) din 2014, în regia lui Clint Eastwood, va putea fi urmărit pe HBO Go începând de duminică, 1 august. Bradley Cooper interpretează rolul lui Chris Kyle, cel mai eficient lunetist american, care după patru misiuni de război ajunge lângă soție și copii. În curând, el realizează însă că traumele de pe frontul de luptă nu îi vor da pace niciodată. Filmul este inspirat din fapte reale.

6. Filmul SF “Ad Astra” din 2019 cu Brad Pitt în rolul principal va avea premiera pe Netflix duminică, 1 august. După o serie de evenimente periculoase petrecute pe Terra, astronautul Roy McBride pleacă într-o misiune periculoasă în sistemul solar pentru a descoperi adevărul despre dispariția misterioasă a tatălui său, interpretat de Tommy Lee Jones. Filmul este disponibil în prezent și pe HBO Go. (Trailer)

7. Trupa rock Bosquito va susține sâmbătă, de la ora 19:00, un concert la Grădina Urbană din București. Formația are 6 albume de studio, iar ultimul dintre acestea se numește “Sus” și a fost lansat în octombrie 2019. Biletele cu acces general costă 100 lei, în timp ce biletele din fața scenei (120 lei) au fost deja epuizate. (IaBilet)

8. Formația rock Cargo va concerta la Hard Rock Cafe din București joi, 5 august, cu începere de la ora 21:30. Pentru acest concert sunt disponibile doar 300 de bilete, iar prețurile acestora variază între 79 lei (cu loc la masă) și 119 lei (VIP, cu loc la masă în fata scenei). (IaBilet)

9. Una dintre ultimele piese de teatru propuse de Teatrul Național din București în această vară este “Dineu cu proşti”. Cu Horaţiu Mălăele în rolul lui Fracois, piesa va rula sâmbătă și duminică la Sala Mare cu începere de la ora 20:00. Prețul unui bilet este de 130 lei. Spectacolul este organziat cu ocazia zilei de naștere a lui Horaţiu Mălăele. (Teatrul Național)

10. Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) se va încheia duminică, zi în care vor fi proiectate filmele care vor fi desemnate câștigătoare. Filmul care va câștiga Trofeul Transilvania va fi proiectat la ora 15:30 la Cinema Florin Piersic, în timp ce filmul care va câștiga premiul special al juriului va putea fi urmărit la Cinema Victoria de la ora 20:00. Între timp, producția care va obține premiul pentru interpretare și cel pentru regie vor rula la Cercul Militar de la ora 15:45 și, respectiv, 18:15. (TIFF)

Ți-ar mai putea plăcea
Filmul românesc “Maria, Regina României” este disponibil din luna decembrie pe HBO Go – Cronica de Divertisment
Noul serial bazat pe universul Lord of the Rings se va numi The Rings of Power – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău