CEO Bank of America: „Consumatorii sunt într-o formă bună, pentru că nu sunt îndatorați excesiv” – Cronica de Business

1. „Consumatorii sunt într-o formă bună, pentru că nu sunt îndatorați excesiv”, a declarat Moynihan, CEO-ul Bank of America, a doua cea mai mare bancă americană, după active. Clienții băncii au conturi curente și de economii care sunt încă mai mari decât înainte de pandemie și cheltuiesc lunar cu 10% mai mult decât în ​​perioada anului precedent, a spus el. „Ce îi va încetini? Azi, nimic”. (CNBC)

2. Acțiunile companiei de social media Snap au scăzut, marti, cu 43%, cea mai mare scădere procentuală înregistrată vreodată, la nivelul unei zilei, pentru o firmă. Compania a emis luni o avertizare că nu-și va atinge ținta de profit anunțată, declarând că intenționează să încetinească angajările și cheltuielile. Prețul acțiunilor a scăzut cu 85% față de vârful atins în septembrie 2021. (WSJ)

3. Economia Singapore a crescut, în primul trimestru, peste așteptări. PIB-ul a crescut cu 3,7%, în ritm anual, în timp ce analiștii estimau o creștere de 3,4%. (CNCB)

4. Banca rusă Sberbank a declarat marţi că a efectuat o plată în ruble a cuponului pentru euroobligaţiuni subordonate denominate în dolari, la cursul de schimb al băncii centrale. Capacitatea Rusiei de a-şi achita datoriile este în centrul atenţiei, deoarece ţara se confruntă cu perspectiva unui default suveran după impunerea sancțiunilor. (News.ro)

5. Herbert Diess, directorul executiv al Volkswagen, consideră că grupul pe care-l conduce poate depăși Tesla pentru a deveni cel mai mare vânzător de vehicule electrice din lume până în 2025. (CNBC)

6. Gospodăriile canadiene raportează o deteriorare bruscă a finanțelor lor pe fondul creșterii inflației și a ratelor dobânzilor, arătă datele sondajelor. Numărul canadienilor care spun că veniturile lor sunt mai mici azi decât cu în urmă cu un an a ajuns la 41%, potrivit unui sondaj. Este el doilea cel mai ridicat procent înregistrat din 2008 până în prezent. (Bloomberg)

7. De la începutul acestui an, 22 de emitenți de obligațiuni cu randament ridicat din China, toți legați de sectorul imobiliar, fie au intrat în stare de nerambursare pentru obligațiunile lor în dolari americani, fie au amânat rambursarea, conform analiștilor Goldman Sachs. Aceștia consideră că procentul celor care vor intra în default anul acesta va crește la 31,6%, de la 19%, cât era anterior. (CNBC)

8. Grupul Samsung intenționează să-și majoreze investițiile cu peste 30%, până la aproximativ $360 de miliarde, în următorii 5 ani, pentru a susține dezvoltarea producției de semiconductori și a diversificării în domeniul medical. (Bloomberg)

9. Startup-ul berlinez Gorillas, o aplicație pentru livrat mâncare și care a strâns aproape $1 miliard la o evaluare de aproximativ $3 miliarde în urmă cu șapte luni, a anunțat că va concedia aproximativ 300 de angajați și va ieși de pe patru piețe – Italia, Spania, Danemarca și Belgia – pentru a încerca să găsească „o cale clară către profitabilitate”. (TechCrunch)

10. După scăderea cotațiilor acțiunilor Tesla din ultimele săptămâni, averea lui Elon Musk a scăzut sub $200 miliarde. Musk, cea mai bogată persoană din lume avea, marți, o avere de $192,7 miliarde. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
OCDE şi-a redus previziunile privind creşterea economiei globale în acest an dar nu crede că stagflația va dura – Cronica de Business
Companiile franceze, tranzacții de $45 miliarde în octombrie – Cronica de Business