CEO MoneyGram: Românii din UK trimit mai puțini bani în țară – Cronica dimineții

1. CEO-ul MoneyGram a declarat că volumele de transferuri de bani cash dinspre Marea Britanie către România au scăzut semnificativ în ultima perioadă. El pune fenomenul pe seama incertitudinilor generate de Brexit, care au dus la o oarecare „migrație” a românilor din Insulă. (Profit.ro)

2. Producția de miere a crescut cu peste 70% în ultimii 5 ani. În 2017 și 2018, România s-a situat pe locul al doilea în UE în ceea ce privește numărul de familii de albine, iar la producția de miere s-a situat pe primele locuri. (Profit.ro)

3. Unul dintre principalii susținători financiari ai premierului britanic Boris Johnson a pariat 300 milioane de lire pe caderea acțiunilor companiilor britanice, pe termen scurt. (SundayTimes)

4. În aprilie, Vietnamul avea doar 4 parcuri cu panouri solare conectate la rețeaua de electricitate, care produceau 150 MW. În iunie, 82 de parcuri erau conectate, cu o producție de 4,46 GW, mai mult decât are Australia. (Link)

5. O pană de curent de amploare a afectat Jakarta, capitala Indoneziei, precum si suburbiile, lasând milioane de persoane fara energie electrică. Aproape 20 de milioane persoane traiesc în Jakarta și suburbii. (BBC)

6. Cercetătorii sunt optimiști că vor putea detecta, în curând, boala Alzheimer printr-o analiză a sângelui.   (NYTimes)

7. Primele trei orașe din lume după numărul de camere de supraveghere:
1. Beijing – 470.000
2. Londra – 420.000
3. Washington – 30.000

8. Taco Bell vrea să reducă antibioticele, din carnea de vită folosită în restaurante, cu 25% până în 2025. (CNN)

9. Francezul Franky Zapata a devenit primul om care a traversat Canalul Mânecii pe un flyboard, la 10 zile dupa o alta tentativă, care a fost nereușită. (ABCNews)

10. Un ofiţer de serviciu din cadrul ISU Dobrogea a fost sancţionat deoarece sâmbătă seară a fost transmis un mesaj eronat Ro-Alert de cod roşu de furtună deşi era cod portocoliu. (News.ro)

Fotografia dimineții – Coperta The New York Times Magazine:

Ți-ar mai putea plăcea
Un funcţionar public câştigă, în medie, cu 58% mai mult decât angajaţii din restul economiei – Cronica dimineții
Astăzi are loc dezbaterea preşedintelui Klaus Iohannis cu jurnaliştii, politologii şi formatorii de opinie – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău