CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost înregistrat în timp ce le vorbea angajaților – Cronica de Tehnologie

1. Șeful Facebook, Mark Zuckerberg, poate fi ascultat într-o serie de înregistrări audio ale unor ședințe ținute în luna iulie, în care acesta vorbește, printre altele, despre spargerea companiei, concurență, critici și moderarea conținutului. Alte subiecte interesante atinse de Zuckerberg sunt moneda virtuală Libra, amenințarea TikTok și motivul pentru care a refuzat invitațiile la discuții primite de la mai multe guverne. (The Verge)

2. Airbnb ar prefera o listare directă în locul uneia tradiționale. Compania evaluată la $31 miliarde a anunțat recent, într-o singură frază lipsită de alte explicații, că urmează să se listeze la bursă în 2020. În ultimul trimestru, Airbnb a avut venituri de peste $1 miliard. (Bloomberg)

3. Microsoft organizează astăzi, în New York City, un important eveniment hardware în care urmează să prezinte mai multe produse. Printre acestea s-ar putea număra tableta Surface Pro 7 cu USB-C și Surface Laptop 3 bazat pe o platformă Qualcomm. (The Verge)

4. Tesla cumpără DeepScale, un startup de computer vision, a cărui tehnologie ar putea contribui la dezvoltarea mașinilor autonome ale companiei. Este cel puțin a șasea achiziție făcută de Tesla în ultimii ani. Printre achizițiile notabile se numără SolarCity în 2016 și producătorul de baterii Maxwell Technologies anul acesta. (CNBC)

5. Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că acordul utilizatorilor este necesar înaintea creării sau accesării cookie-urilor, ceea ce face insuficiente box-urile cu opțiuni bifate încă de la început. (TechCrunch)

6. Mai mulți parteneri Facebook care au susținut dezvoltarea rețelei de plăți pentru moneda virtuală Libra își reconsideră opțiunile. Printre aceștia se numără Visa și Mastercard. (WSJ)

7. Un fost angajat Yahoo!, acuzat că a spart în jur de 6.000 de conturi ale utilizatorilor, pledează vinovat, recunoscând că a targetat în special femei în căutarea unor fotografii cu acestea dezbrăcate. Reyes Daniel Ruiz riscă 5 ani de închisoare și o amendă de $250.000 (Profit.ro)

8. Procesul de instalare pentru Windows 10 nu mai include posibilitatea folosirii unui cont local. Asta înseamnă că utilizatorul este forțat să-și creeze sau se logheze într-un cont Microsoft. Limitarea poate fi depășită dacă se oprește conexiunea la internet înaintea începerii instalării. (HowToGeek)

9. Peste 500 de instituții de învățământ din Statele Unite au căzut victimă atacurilor cu ransomware până acum anul acesta. Doar în ultimele două săptămâni au fost afectate peste 100 de școli. (ZDNet)

10. Sony ieftinește abonamentul pentru PlayStation Now. În Europa, abonamentul care costa  €14.99 pe lună este acum €9.99. Scăderea este și mai semnificativă în Statele Unite, unde prețul a scăzut de la $19.99 la $9.99. (Variety)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook lansează Shops, o facilitate de comerț electronic – Cronica de Tehnologie
Hackeri au spart sistemele unuia dintre contractorii FSB, fostul KGB – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău