CEO-ul JPMorgan: Dacă aș fi în locul guvernului american, aș interzice Bitcoin și crypto – Cronică de Tehnologie

1. CEO-ul JPMorgan, Jamie Dimon, a declarat că, dacă ar fi în locul guvernului american, ar interzice Bitcoin și crypto. „Singurii care le folosesc cu adevărat sunt infractorii, pentru trafic de droguri, spălare de bani și evitarea taxelor”, spune acesta. (WatcherGuru)

2. Google a anunțat modelul lingvistic Gemini, despre care compania spune că depășește GPT-4 la majoritatea capitolelor. Vor exista trei versiuni, numite Ultra, Pro și Nano, cu planuri pentru lansarea unei variante plătite anul viitor. Nano (care funcționează local) va fi implementat pe smartphone-urile Pixel, în vreme ce Pro va fi folosit de chatbot-ul Bard. (Profit.ro)

3. Apple și Google au recunoscut că sunt forțate de unele guverne să ofere acces la informații despre notificările primite de utilizatori. Apple, care tocmai și-a actualizat termenii de utilizare în acest sens, spune că Departamentul de Justiție i-a interzis să numească guvernele care folosesc aceste practici. (Profit.ro)

4. New Mexico a dat Meta în judecată pentru că afișează pe Facebook și Instagram conținut cu tentă sexuală minorilor și că recomandă conturile celor mici „prădătorilor”.  Compania se apără spunând că face eforturi mari pentru a-și proteja tinerii utilizatori. (WSJ)

5. AMD a lansat placa video MI300X și primul APU (procesor + placă video) pentru centrele de date, MI300A. Compania pretinde că MI300X este de 1,6 ori mai performantă decât H100 HGX de la Nvidia, iar Microsoft, Meta, Oracle și OpenAI au anunțat deja că o vor cumpăra. (Toms Hardware)

6. În primăvară, Apple este așteptată să lanseze un nou model de iPad Pro, care să vină cu un design schimbat, ce va include un ecran OLED, și un iPad Air cu ecran de 12,9 inch (de la 10,9 inch). Tot atunci, compania ar putea lansa primul MacBook Air cu M3. (Profit.ro)

7. Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI, care este disponibil la adresa imagine.meta.com. La fel ca DALL-E și alte modele similare, acesta creează imagini de înaltă rezoluție pe baza comenzilor scrise. Utilizarea presupune un cont Meta, iar disponibilitatea este, deocamdată, limitată la nivelul Statelor Unite. (Profit.ro)

8. Coinbase a implementat o funcție de transfer pentru crypto pe baza unui link, care poate fi trimis prin orice aplicație. Aceasta face acum parte din Coinbase Wallet, care este disponibil în mai bine de 170 de țări. (CoinTelegraph)

9. Amazon reduce comisioanele la îmbrăcăminte, pentru a concura mai eficient cu Shein. De la 17%, din ianuarie, acestea vor scădea la 5% pentru hainele care costă sub $15 și la 10% pentru cele care costă între $15 și $20. (Bloomberg)

10. TikTok a publicat lista celor mai populare clipuri video și trenduri din acest an. În ciuda numărului mare de vizualizări, din cauza nivelului ridicat de personalizare dictat de algoritm, este posibil ca mulți utilizatori să „audă” pentru prima oară de multe dintre acestea. De exemplu, pe primul loc se află un clip cu o sesiune de machiaj, care a făcut peste 500 de milioane de afișări. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
O companie britanică a prezentat un robot capabil să reproducă expresiile faciale umane – Cronica de Tehnologie
Volocopter a testat cu succes taxiul zburător VoloConnect – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău