Cercetătorii chinezi au creat un EKG care poate măsura activitatea electrică a inimii de la distanță – Cronica de Tehnologie

1. Apple se va număra printre companiile care vor cumpăra cipuri de la fabrica pe care TSMC o construiește în Arizona, alături de AMD și Nvidia. Anunțul a fost făcut de șeful Apple, Tim Cook, în prezența președintelui Statelor Unite, Joe Biden. Fabrica va începe să funcționeze în 2024, dar dezvoltarea va fi limitată la început, când va fi folosit un proces de producție mai vechi. (News.ro)

2. Cercetătorii chinezi au creat un EKG care poate măsura activitatea electrică a inimii de la distanță. Acesta face posibilă, pentru prima oară, monitorizarea de la distanță a funcțiilor vitale. Aparatele actuale folosesc electrozi și senzori, având nevoie să fie montate pe pieptul pacientului pentru a face măsurarea. (SCMP)

3. Apple amână pentru 2026 lansarea primei sale mașini. Aceasta nu va fi complet autonomă la început, ci va putea funcționa autonom doar pe autostradă, urmând să predea controlul șoferului în orașe și când vremea nu este prielnică. Prima mașină Apple urmează coste undeva sub $100,000. (Profit.ro)

4. Meta nu poate afișa reclame personalizate fără acceptul expres al utilizatorilor, a decis European Data Protection Board. Compania americană ar putea fi amendată dacă va continua să considere că a obținut acceptul utilizatorilor pentru afișarea reclamelor personalizate în momentul în care aceștia au acceptat condițiile de utilizare. (Reuters)

5. Microsoft a luat recent în considerare construirea unei așa-zise super aplicații, după modelul WeChat. Cu funcții multiple, de la chat și știri, la căutare și shopping, aceasta ar putea concura cu mult mai amplele ecosisteme mobile dezvoltate de Apple și Google. (The Information)

6. Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit să-și coordoneze programele de subvenții pentru semiconductori. Acordul prevede, printre altele, ca cele două părți să facă schimb reciproc de informații și să avertizeze din timp cu privire la problemele de distribuție. (WSJ)

7. Site-ul și aplicațiile VTB, a doua cea mai mare bancă din Rusia, au picat în urma unui masiv atac DDoS. Atacul, cel mai mare din istoria băncii, a fost revendicat de „IT Army of Ukraine”. (Bleeping Computer)

8. Apple a extins pragurile de preț pe care le pot folosi dezvoltatorii de aplicații. Aceștia pot cere acum între $0.29 și $10,000. În total, au fost adăugate 700 de noi praguri de preț, iar cele mai mari 100 de praguri trebuie aprobate de Apple. (Bloomberg)

9. Programul Self Service Repair, lansat de Apple în SUA în luna aprilie, este acum extins în Europa. Utilizatorii din Belgia, Franța, Germania, Italia, Polonia, Spania, Suedia și Regatul Unit pot acum să cumpere piese originale și manuale de service pentru a încerca să-și repare singuri dispozitivele defecte cu ajutorul instrumentelor închiriate. (Profit.ro)

10. Renault integrează Waze în sistemul de infotainment al mașinilor sale, devenind primul producător auto care oferă acces direct pe ecranul de bord la soluția dezvoltată de Google. Pentru început, Waze poate fi folosit pe modelele Nouvel Austral și Renault Megane E-Tech. Waze spune că vrea să realizeze înțelegeri similare și cu alți producători auto. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
TikTok se transformă rapid într-o platformă periculoasă pentru cei mici, susțin analiști și oficiali americani – Cronica de Tehnologie
Shopify lansează Shop, propria aplicație de cumpărături – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău