Neuralink a publicat o demonstrație video a tehnologiei creier-mașină la care lucrează – Cronica de Tehnologie

1. Neuralink a publicat o demonstrație video a tehnologiei creier-mașină la care lucrează, prezentând o maimuță care joacă ping-pong pe un computer folosindu-și creierul. Elon Musk spune că prima versiune a produsului va permite persoanelor paralizate să interacționeze cu un telefon, spre exemplu, mai repede decât o fac cei care-și folosesc degetele. Versiunile viitoare, spune Musk, vor putea comunica între ele, astfel că un Neuralink legat la creier va transmite comenzi unui Neuralink conectat la picior. (Neuralink)

2. Netflix și-a asigurat exclusivitatea pentru difuzarea filmelor Sony pe 5 ani, începând cu 2022. În urma unui deal cu un “preț record”, Netflix va avea exclusivitatea pentru filmele Sony după distribuirea acestora în cinematografe și pe serviciile VoD premium, iar compania japoneză va produce anual 2-3 filme care vor intra direct pe Netflix. (Profit.ro)

3. Producția produselor Apple este afectată de un deficit de componente. Unele modele MacBook și iPad au fost amânate, iar în cazul iPhone-urilor situația este la limită. Asta în condițiile în care Apple are o mare putere în relația cu furnizorii de componente și este recunoscută pentru stocurile pe care și le face. (Nikkei)

4. Datele a 500 de milioane de utilizatori LinkedIn au fost scoase la vânzare pe un forum de hacking – numere de telefon, adrese de email etc. LinkedIn spune că nu este vorba de un hack, ci de date copiate din paginile publice de profil. (Profit.ro)

5. Facebook a lansat, sub licență open source, un set de date care încearcă să corecteze biasul modelelor de învățare a algoritmilor de AI. Pentru obținerea datelor, care devin astfel accesibile cercetătorilor din acest domeniu, Facebook a plătit oamenii să își declare vârsta și genul. (Engadget)

6. Lenovo a prezentat Legion Phone Duel 2, un smartphone de gaming cu două ventilatoare pentru răcire, care costă €999. Acesta are la bază chipset-ul Snapdragon 888 și până 18GB RAM, remarcându-se prin folosirea a două baterii de 2.750 mAh fiecare și având două porturi USB-C. La fel de adevărat este că ajunge să cântărească 259 de grame. (The Verge)

7. Amazon a creat peste 1 milion de locuri de muncă în India, de când operează în această țară, contribuind la exportul de produse create în India în valoare de peste $3 miliarde și lucrând cu aproximativ 250.000 de vânzători. 300.000 de locuri de muncă au fost create doar din ianuarie 2020. (Bloomberg)

8. Impulsurile radio ale pulsarilor (stele compacte, puternic magnetizate) emit de câteva sute de ori mai multă energie decât s-a crezut până acum, arată observațiile făcute cu telescopul NICER (Neutron star Interior Composition Explorer) al NASA, îndreptat spre Nebuloasa Crabului. Pulsarul din Nebuloasa Crabului se învârte de 30 de ori pe secundă și poate emite impulsuri radio gigant, de mii de ori mai luminoase decât impulsurile obișnuite. (Phys)

9. Robinhood a crescut spectaculos în ultimul trimestru, de la 1,7 milioane de clienți în Q4 2020, la 9,5 milioane în Q1 2021, ceea ce reprezintă o creștere cu 458%. Compania spune că în aceeași perioadă și numărul angajaților s-a triplat, fără să ofere cifre în acest sens. (TechCrunch)

10. SUA au pus pe lista neagră, care interzice exporturile, 7 companii chineze care produc supercomputere, din motive de securitate națională. Cele 7 companii ar lucra pentru armata chineză și ar ajuta inclusiv la dezvoltarea armelor de distrugere în masă. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Google și-a anunțat toate smartphone-urile din acest an într-o singură zi – Cronica de Tehnologie
Google le dă acces terților la sistemul de dezvoltare software pentru proiectul Chromium – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău