Cererea pentru case în România, avans de 50% din trimestrul trei – Cronica de Business

1. Acționarii fabricii de scule diamantate Diasfin din cartierul bucureștean Obor au început procedurile pentru construirea unui ansamblu rezidențial cu peste 350 de apartamente în locul unității de producție, a cărei activitate a fost redusă puternic în ultimii ani. (Profit.ro)

2. CEC Bank a încheiat un acord de finanțare în valoare de €50 milioane de euro cu Banca Europeană de Investiții (BEI), prin schemele de finanțare dedicate pentru economiile afectate de Covid-19. (Profit.ro)

3. Cererea pentru case în România în trimestrul trei a crescut cu peste 50% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, schimbare determinată de starea de urgenţă şi ulterior de izolarea socială – RE/MAX România. (News.ro)

4. Ant Goup, care este în proces de listare pe bursele de la Hong Kong și Shanghai și care vizează atragerea a $34.4 miliarde în acest fel, va plăti băncilor care se ocupă de listarea la Hong Kong onorarii de până la $198 milioane. Suma reprezintă aproximativ 1% din cele $17,2 miliarde ce ar urma să fie atrase de la investitori aici, sub procentajul obișnuit de 2-2,5% plătit de obicei avocaților în Hong Kong. (Reuters)

5. Cifra de afaceri a gigantului chinez Huawei a înregistrat un avans de 9,8% la nouă luni, până la valoarea de $98,57 miliarde. Compania a fost pusă pe lista neagră de către SUA, astfel că respectivul avans este semnificativ sub cel de 24,4% din perioada similară a anului trecut. (CNBC)

Bonus:

6. Operatorul de cazinouri Las Vegas Sands Corp ia în considerare vânzarea unităților pe care le deține în faimoasa destinație americană – Sands Expo Convention Center, Venetian Resort Las Vegas și Palazzo. Compania, care ar urma să își concentreze activitățile în Macao și Singapore că urmare a mișcării, ar putea obține circa $6 miliarde în urma tranzacției. (Reuters)

7. Până la 30.000 de locuri de muncă sunt amenințate în cadrul Lufthansa, cea mai mare companie aeriană europeană, din cauza prăbușirii traficului aerian ca urmare a pandemiei de Covid-19. (Hotnews.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Marii operatori locali de telecomunicații se pregătesc să majoreze tarifele practicate la abonamente pe fondul creșterii prețurilor la energie electrică – Cronica de Business
CEO Bank of America: „Consumatorii sunt într-o formă bună, pentru că nu sunt îndatorați excesiv” – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău