CEZ a încasat aproape 1 miliard de euro din vânzarea celor 7 companii din România – Cronica de Business

1. Platforma de vânzări second hand Vinted a atras investiții în valoare de $303 milioane, la o evaluare de $4,5 miliarde. Compania are 45 milioane de utilizatori. (Tech Crunch)

2. Grupul de firme Telekom România a înregistrat în primul trimestru al anului venituri totale de €210 milioane, de la €237 milioane în martie 2020, în timp ce EBITDA a urcat cu €3 milioane, la €37 milioane. (Profit.ro)

3. Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (simbol bursier ATB), controlat de Ministerul Sănătăţii, a realizat în primul trimestru din acest an o cifră de afaceri netă de 68,03 milioane lei, în scădere cu 8% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net a rămas asemănător, la nivelul de 4,03 milioane lei (faţă de 4,08 milioane lei în trimestrul 1 in 2020). (News.ro)

4. Macquarie Infrastructure and Real Assets a achitat pe cele 7 companii preluate în luna martie de la CEZ €961 milioane La finalul lunii martie, cele două companii au anunțat finalizarea tranzacției prin care fondul de investiții australian a preluat 7 din cele 9 companii pe care CEZ le deținea în România: Distribuție Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development și TMK Hydroenergy Power. (Profit.ro)

5. Cegeka România, furnizor de soluții IT&C cu sediul central în Belgia, a încheiat anul cu o cifră de afaceri în valoare de aproximativ €33,2 milioane, cu 15,6% mai mare decât în 2019. (Profit.ro)

6. Producătorul de lapte vegan Oatly, susținut, printre alții, de realizatoarea americană de talk-show-uri Oprah Winfrey, caută o evaluare de 10 miliarde dolari, în cadrul unei oferte publice inițiale în SUA. În urmă cu un an, compania a strâns 200 de milioane de dolari, de la un grup condus de Blackstone Group și care include vedete precum Oprah Winfrey, Natalie Portman și fostul șef al Starbucks Howard Schultz. (Profit.ro)

7. Startup-ul de asigurări de viață Ethos Technologies a atras 200 milioane dolari, într-o rundă de finanțare derulată la o evaluare de peste 2 miliarde dolari. Printre investitori s-au numărat rapperul Jay-Z și actorii Will Smith și Robert Downey Jr. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Prima zi de listare a Porsche AG pe bursa din Frankfurt e un succes – Cronica de Business
Gazprom a schimbat conducerea din România – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău