Netflix a lansat documentarul „The Great Hack”, despre scandalul Cambridge Analytica – Cronica de Divertisment

1. Platforma de streaming Netflix a lansat documentarul The Great Hack, care dezvăluie evenimente din culisele celebrului scandal Cambridge Analytica despre datele personale ale utilizatorilor Facebook. Scandalul a izbucnit în preajma alegerilor prezidențiale din Statele Unite din 2016. (Netflix)

2. Premiera săptămânii în cinematografele din România este “Crawl” (“Ape ucigașe”), un horror atipic care abordează o temă relativ realistă: tânăra Haley Keller încearcă să-și salveze tatăl după ce orașul în care trăiesc este lovit de un uragan de categoria 5, însă se trezește blocată în casa înconjurată de ape pline de aligatori. (Cinemagia)

3. Între timp, “Poms” (“Hai că încă putem!”) spune povestea Marthei, o femeie trecută de prima tinerețe interpretată de Diane Keaton care se mută într-o comunitate de pensionari pentru mai multă liniște. Aici se împrietenește însă cu câteva vecine și decide să înființeze o trupă de majorete de vârsta a treia. (IMDB)

4. Ultima premieră a săptămânii este “Lazzaro felice” (“Lazzaro cel fericit”), un film italian care îl are în rolul principal pe Lazzaro, un tânăr care lucrează pe o plantație de tutun. Acesta se împrietenește cu un nobil care dorește să-și însceneze răpirea, iar lucrurile se complică după ce poliția își face apariția. (IMDB)

5. Amazon a publicat primul trailer pentru sezonul 4 al serialului SF The Expanse. Bazat pe cărțile lui James S. A. Corey (pseudonimul scriitorilor Daniel Abraham și Ty Franck), serialul explorează societatea umană după colonizarea Sistemului Solar. Premiera noului sezon va avea loc în 13 decembrie pe platforma de streaming Amazon Prime Video, disponibilă și în România (Youtube)

6. Tot Amazon Prime Video a obținut drepturile internaționale și pentru noul serial Star Trek: Picard, care va fi produs pentru platforma americană CBS All Access. Serialul îl are în centrul atenției pe căpitanul Jean-Luc Picard interpretat de același Patrick Stewart, iar acțiunea se petrece la sfârșitului secolului XXIV, la 20 de ani de la evenimentele din filmul Star Trek: Nemesis (2002). Primul trailer a fost dezvăluit recent înainte de lansarea oficială care va avea loc în 2020. (Youtube)

7. HBO Europe va începe în luna august filmările la serialul românesc “Bani negri (pentru zile albe)”, care îl are ca regizor și scenarist pe Daniel Sandu. Serialul va avea șase episoade și va fi filmat în Piatra Neamț, Onești și București. Producția spune povestea a doi prieteni care glumesc despre un jaf pe care doresc să-l comită. Conversația este însă interpretată greșit, iar cei doi prieteni ajung în situația de a planifica și executa jaful în realitate. (HBO)

8. Marvel a anunțat lista de filme și seriale din următoarea sa serie de filme cu supereroi. Serialele vor fi disponibile pe platforma de streaming Disney+, iar acțiunea acestora se va intersecta cu cea a filmelor care vor fi produse pentru marele ecran. Strategia este menită să încurajeze abonarea la serviciul Disney+. Noile filme și seriale anunțate vor apărea în următorii 3 ani. (Cnet)

9. Serviciul de streaming Hulu a anunțat că va lansa un serial bazat pe romanul SF „The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” („Ghidul autostopistului galactic”) scris de Douglas Adams. Scenariul este scris de Carlton Cuse, producătorul executiv al celebrului serial “Lost”. (News)

10. A șasea ediție a evenimentului Marele Picnic ShortsUp are loc în perioada 26-28 iulie pe Domeniul Mogoșoaia. Marele Picnic este un eveniment cultural de familie care include proiecții de filme scurte, muzică, degustare de specialități locale și diverse jocuri de explorare pentru copii împreună cu Cercetașii României. (ShortsUp)

Ți-ar mai putea plăcea
A opta ediție a evenimentului “Dracula Film Festival” va avea loc la Brașov în perioada 14-18 octombrie – Cronica de Divertisment
Filmul Killers of the Flower Moon cu Leonardo di Caprio și Robert de Niro, în premieră la cinema – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău