China a început să testeze moneda electronică eCNY (yuanul electronic), emisă de banca centrală – Cronica de Tehnologie

1. iPhone 13 va avea un breton mai mic, o baterie mai mare decât iPhone 12 și un ecran cu rată de refresh de 120Hz, crede analistul chinez Ming-Chi Kuo. Conform acestuia, de anul viitor, bretonul va fi înlocuit cu o perforație circulară pe centrul ecranului, iar din 2023 ne putem aștepta la un design în care ecranul va acoperi complet partea frontală. (Profit.ro)

2. Instagram lansează Live Rooms, o funcție de live streaming la care pot participa patru persoane în același timp. Protagoniștii pot câștiga bani din vânzarea badge-urilor și pot modera comentariile în timp real. (Profit.ro)

3. Apple și-a redeschis toate cele 270 de magazine din Statele Unite, pentru prima oară din martie anul trecut. Multe din magazinele Apple, care au funcționat în ultimul an ca loc de ridicare a comenzilor, au reînceput să opereze vânzări directe. În afara Statelor Unite, mai rămân închise doar un număr mic de magazine din Franța și Brazilia. (9to5mac)

4. Galaxy Chromebook 2 ($550) are de partea sa designul, calitatea ecranului și “autonomia acceptabilă” (peste 7 ore în regim de office cu luminozitatea la 50%). Este, însă, prea scump pentru ceea ce oferă și folosește stocare eMMC, semnificativ mai lentă decât SSD-urile care se găsesc acum pe cele mai multe laptopuri. (The Verge, Review)

5. Un medicament care tratează diareea ar putea inversa rezistența la chimioterapia pentru leucemie. În urma testelor pe șoareci, oamenii de știință au reușit să folosească acest antibiotic pentru a opri alimentarea celulelor cancerigene cu proteina specială pe care o folosesc pentru a lupta împotriva tratamentului pentru leucemie. (MedicalXpress)

6. China a început să testeze moneda electronică eCNY (yuanul electronic), emisă de banca centrală, în mai multe orașe mari. Peste 60 de țări au experimentat în ultimul an cu o versiune digitală a propriei monede, însă China se află în cel mai avansat stadiu. eCNY va putea fi folosită anul viitor de turiștii veniți pentru Olimpiada de la Beijing. (NYTimes)

7. Compania de plăți suedeză, Klarna, a primit o finanțare de $1 miliard, ajungând să fie evaluată la $31 de miliarde. Cel mai valoros startup european și-a triplat valoarea din septembrie până acum. Klarna va dona aproximativ $10 milioane din cea mai recentă finanțare organizațiilor care luptă pentru combaterea schimbărilor climatice. (Bloomberg)

8. Unc0ver a lansat un jailbreak care funcționează pe majoritatea iPhone-urilor, putând fi instalat pe modelele care folosesc versiuni de iOS de la 11 la 14.3. Jailbreak-ul a fost creat pe baza unui exploit reparat de Apple în iOS 14.4 și de asta nu merge și pe cea mai nouă versiune. (TechCrunch)

9. Cercetătorii au creat un nou tratament din sfera imunoterapiei, care omoară celulele canceroase prin atacarea fragmentelor mutante de proteine, prezente la suprafață sub forma antigenilor. Se folosesc anumiți anticorpi, care au două componente: una care recunoaște celulele cancerigene și alta care descoperă celulele imune. Aducerea împreună a celor două a rezultat, în cadrul testelor, la distrugerea celulelor cancerigene. (MedicalXpress)

10. Lime va investi $50 de milioane pentru a dubla numărul de orașe în care funcționează, propunându-și să ajungă, până la începutul anului viitor, în 50 de noi orașe. Aceiași bani vor fi folosiți și pentru lansarea la vară a unei noi biciclete electrice, cu o autonomie de 40 de kilometri și viteză maximă de 30 km/h. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Vânzările de smartphone-uri au scăzut în Q3 – Cronica de Tehnologie
YouTube va lansa până la sfârșitul anului o alternativă la TikTok – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău