China a instalat spyware pe smartphone-urile turiștilor – Cronica de Tehnologie

1. China a instalat spyware pe smartphone-urile turiștilor care pătrundeau în țară prin regiunea Xinjiang, regiune în care locuiesc mulți musulmani. Agenții vamali luau telefoanele turiștilor, împreună cu eventualele coduri de securitate, și mergeau într-o zonă restricționată unde instalau spyware-ul numit BXAQ. Acesta scana peste 70.000 de fișiere stocate pe telefon și era programat să se șteargă singur după ce-și încheia misiunea. (Profit.ro)

2. Subdivizia Google Loon va începe în săptămânile viitoare în Kenia primul test comerical al serviciului de internet furnizat prin intermediul baloanelor. Împreună cu Telkom Kenya, al treilea operator de pe piața locală, Loon vrea să furnizeze 4G în zonele greu accesibile. (Reuters)

3. Samsung a anunțat că va organiza un eveniment Unpacked pe 7 august, în New York. Deși nu a spus despre ce este vorba, sunt toate șansele că atunci să fie prezentat Galaxy Note 10. (Profit.ro)

4. Senatorii Partidului Democrat au cerut oficial Facebook să întrerupă dezvoltarea monedei virtuale Libra și a portofelului digital Calibra până când Congresul american va putea investiga mai bine efectele posibile. Aceștia citează potențialul pericol în care Libra ar putea aduce sistemul financiar american și pe cel global. (The Verge)

5. Superhuman, unul dintre cei mai în vogă clienți de mail, este acuzat că-și spionează utilizatorii. Acesta scunde pixeli invizibili care sunt folosiți pentru a urmări activitatea utilizatorilor. (Mike Industries)

6. Uber Eats a lansat într-un număr limitat de orașe o noua facilitate, numită Dine-In, care permite utilizatorilor să comande mâncarea înainte de a se așeza la masa unui restaurant. Sosirea la restaurant poate fi programată sau anunțată ca ASAP. (TechCrunch)

7. Nvidia lansează seria de plăci video GeForce RTX Super, compusă din trei modele: 2060, 2070 și 2080. Prețurile pentru plăcile care promit un spor de performanță de până la 24% față de generația anterioară încep de la 2.000 de lei. (ArsTechnica)

8. Firma de capital privat KKR a cumpărat Corel. Valorea tranzacției este vehiculată la peste $1 miliard. Corel este deținătorul unor foarte cunoscute programe, precum WordPerfect, Corel Draw, WinZip sau PaintShop Pro. (TechCrunch)

9. TikTok este investigat în Marea Britanie pentru modul în care gestionează intimitatea și siguranța tinerilor. Investigația a început în luna februarie, atunci când TikTok a fost amendată cu aproape $6 milioane în Statele Unite pentru aceleași probleme. (Engadget)

10. Facebook și-a modificat algoritmul de rankare pentru a penaliza postările care includ informații false din domeniul sănătății. Aceste postări, împreună cu cele care încearcă să vândă produse pe baza informațiilor false, vor apărea mult mai jos în News Feed decât până acum. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Poliția a închis cea mai mare fermă ilegală de minare a criptomonedelor din Ucraina – Cronica de Tehnologie
Rușii au dezvoltat unul dintre cele mai avansate soft-uri de supraveghere a telefoanelor mobile – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău