China va trimite un oficial de rang înalt în Arabia Saudită pentru discuţiile pe tema războiului din Ucraina – Cronica serii

1. Guvernul a autorizat compania chineză Lenovo să participe la rețeaua 5G. Decizia de a permite companiei chineze a fost dată în condițiile în care România are din 2021 o lege special creată pentru a ține la distanță companiile chineze, din cauza suspiciunilor majore privind implicarea statului comunist chinez în activități de spionaj tehnologic. (Profit.ro)

2. China a anunţat vineri că va trimite un oficial de rang înalt în Arabia Saudită pentru discuţiile pe care le găzduieşte în acest weekend pe tema războiului din Ucraina, dar de la care Rusia a fost exclusă. (News.ro)

3. Oficiali americani și europeni de top sunt îngrijorați de faptul că președintele rus Vladimir Putin ia în considerare alegerile prezidențiale din SUA din 2024 în planul său de război din Ucraina, în speranța că o înfrângere a președintelui Joe Biden anul viitor va determina SUA să își reducă sprijinul pentru Ucraina și să îmbunătățească poziția de negociere a Rusiei. (G4Media)

4. Indicele global al preţurilor produselor alimentare a revenit pe creştere în luna iulie, după ce în iunie coborâse la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, din cauza exploziei preţurilor la uleiurile vegetale. (Hotnews)

Din Cronica de Tehnologie: IBM, HuggingFace și NASA au creat împreună un model geospațial open-source, care va sta la baza unor noi AI-uri din clasa Științele Pământului și climă. Aceste AI-uri vor putea fi folosite pentru a prezice defrișările, randamentele culturilor agricole și emisiile de gaze cu efect de seră. (Engadget)

5. Autorităţile poloneze au prezentat Comisiei Europene o estimare de cost, în valoare de un miliard de euro, pentru investiţiile necesare a fi făcute în infrastructură astfel încât Varşovia să poată majora tranzitul de cereale şi alte produse agro-alimentare ucrainene via graniţa dintre Polonia şi Ucraina. (G4Media)

6. Celulele T din sistemul imunitar care ar trebui să fie capabile să ucidă celulele canceroase devin disfuncţionale sau „epuizate” în câteva ore de la întâlnirea cu o tumoră, potrivit unui studiu. (News.ro)

7. Temperatura de suprafață a oceanelor lumii a atins cel mai înalt nivel măsurat vreodată.
Temperatura medie zilnică la suprafața mării a atins 20,96 C în această săptămână, doborând recordul de 20,95 C atins în 2016, potrivit serviciului de modelare climatică Copernicus. (TheGuardian)

8. Nicolas Petro, fiul cel mare al preşedintelui columbian Gustavo Petro, care a fost arestat săptămâna trecută, a recunoscut în arest că banii primiţi de la un traficant de droguri au fost folosiți la finanţarea campaniei electorale a tatălui său. (Digi24)

Din Cronica de Divertisment: Disney+ a anunțat că al doilea sezon al serialul Loki va avea premiera pe platformă în 6 octombrie. Producția face parte din Universul Cinematic Marvel, iar acțiunea se petrece după evenimentele din filmul “Avengers: Endgame (2019)”, în care o versiune alternativă a lui Loki a produs o nouă cronologie.

9. Aproximativ 30.000 de obiecte, inclusiv haine și versuri scrise de mână care au aparținut solistului trupei Queen, Freddie Mercury, au fost expuse, înainte să fie vândute, la casa de licitații Sotheby’s din Londra. (Libertatea)

10. America de Sud se confruntă cu valuri de căldură în mijlocul iernii. În Chile a fost cea mai caldă zi de iarnă din ultimii 72 de ani. (Digi24)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Deficitul comercial al României a avansat cu 33,9% în primele trei luni
Senatorii au votat ca instituțiile statului nu vor mai solicita firmelor și populației documente emise tot de stat – Cronica serii
Un comentariu
  • LevSt.
    aug. 4,2023 la 2023-08-04T19:39:21+03:000000002131202308

    „…pretul produselor alimentare…”///2- Corina Crețu dezvăluie o realitate alarmantă: „Guvernul României nu a accesat decât jumătate din totalul fondurilor alocate. Mult sub media europeană” ///3-rOMANIA CONTINUA SA AIBE UNA DINTRE CELE MAI MARI INFLATII INDUSTRIALE DIN UE(…)____–-____preturile la produsele alimentare au „revenit la normal”, datorita dorintei de profit, altfel -la zi- nu exista motivatie justificativa ca aceste preturi sa nu scada…Iar despre Romania, totul este „in orar”, iohanis si gastile vor sa distruga Romania, care a platit cotizatii de miliarde( de euro), in zeci de ani, iar cand sa-si primeasca banii inapoi, NU se poate, pentru ca iohan, catzu, ciuca, etc., vor sa-si mentina salariile uriase si pensiile speciale, pentru ei si inca 2 sute mii de inalti paraziti, care nici nu au muncit, nici nu au cotizat la pensii, si s-au pensionat la max. 50 ani…Culmea nerusinarii si imposturii oficializate

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău