China vrea să crească vânzările căștilor de VR la peste 25 de milioane până în 2026 – Cronica de Tehnologie

1. YouTube a lansat Primetime Channels în SUA, serviciu prin care abonații altor platforme de streaming pot accesa conținutul acestora pe YouTube. Printre cei 35 de partenerii ai noului serviciu se numără Showtime, Starz, Paramount+ și AMC+. Există, însă, mai multe complicații, precum faptul că doritorii trebuie să se dezaboneze de la aceste servicii pentru a se abona, din nou, prin YouTube. (News.ro)

2. China vrea să crească vânzările căștilor de VR la peste 25 de milioane până în 2026 și a lansat, în acest sens, un plan de acțiune. Asta ar duce piața locală la $48.20 de miliarde. În definiția Chinei pentru realitate virtuală sunt incluse atât realitatea augmentată, cât și cea mixtă. În prima jumătate a acestui an, în China au fost vândute doar jumătate de milion de căști, conform IDC. (Reuters)

3. Cheltuielile cu serviciile de cloud publice vor crește anul viitor cu 20,7% la $591.8 miliarde, estimează Gartner. Tot Gartner spune că anul acesta cheltuielile cu serviciile cloud vor fi de $490.3 miliarde, în creștere cu 18,8% față de anul trecut. (SiliconAngle)

4. Volkswagen a vândut WeShare către Miles Mobility. WeShare este un serviciu de închirieri pentru mașini electrice lansat în 2019, care avea în dotare în jur de 2.000 de automobile – toate vor fi preluate de Miles Mobility, care mai are alte 9.000 de mașini pe combustie. (Profit.ro)

5. Cipurile Sapphire Rapids Xeon vor fi lansate pe 10 ianuarie, spune Intel, care a amânat deja lansarea acestora de mai multe ori. Nu știe, însă, când vor fi disponibile și procesoarele bazate pe aceste cipuri. În ultimii ani a tot crescut fereastra de timp dintre evenimentele de lansare și disponibilitatea pe piață. (The Register)

6. Twitter a suspendat accesul unora dintre angajați la instrumentele de moderare a conținutului și de aplicare a politicilor platformei. Drept urmare, angajații de la Trust and Safety nu mai pot face nimic în legătură cu majoritatea postărilor ofensatoare sau a conturilor care răspândesc informații false. (Bloomberg)

7. Waymo și-a extins aria de operare și ajunge acum la aeroportul internațional Sky Harbor, din Phoenix. Compania deținută de Alphabet spune că este primul operator de mașini autonome care face curse la și de la un aeroport. (The Verge)

8. Un hacker a dobândit acces la contul Dropbox de GitHub și a accesat 130 de pachete de cod ale companiei, după ce a obținut datele de logare ale unui angajat prin phishing. Pachetele conțineau, în cea mai mare parte, API-uri de acces pentru aplicațiile terțe, iar Dropbox spune că atât datele utilizatorilor, cât și codul aplicațiilor esențiale și al infrastructurii companiei sunt în siguranță. (Profit.ro)

9. Google anunță mai multe facilități de shopping care vor fi disponibile direct în cadrul motorului de căutare al companiei. Printre altele, Google va evidenția reducerile de preț și va afișa alături de produse cupoane ce pot fi copiate și folosite la achiziție. Peste câteva săptămâni, pe telefoane va fi disponibilă și o funcție de comparare a ofertelor. (The Verge)

10. Tesco lansează trei noi magazine experimentale GetGo, în care verificarea și plata se fac automat, iar clienții pot ieși direct după ce pun toate produsele în coș. Va fi, însă, un sistem hibrid, în care vor exista și casieri pentru cei care preferă vechea abordare. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple amână pentru 2028 finalizarea mașinii autonome – Cronică de Tehnologie
Apple refuză să deblocheze iPhone-urile atacatorului de la baza militară din Pensacola – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău