Cifre de afaceri în scădere la giganții din energie – Cronica de business

1. Exxon Mobil a consemnat în 2020 o pierdere istorică de $22,4 miliarde, din cauza impactului pandemiei de coronavirus, care a dus la declinul substanțial al prețurilor energiei și la scăderea valorii proprietăților companiei cu peste $20 miliarde în sectorul gazelor de șist. (Profit.ro)

2. FAW Group, al doilea cel mai mare producător auto din China, companie de stat, este în discuții pentru preluarea Brilliance China Automotive, principalul partener BMW în China, pentru $7,2 miliarde. (Reuters)

3. Nestlé este în discuții pentru vânzarea diviziei de apa îmbuteliată din SUA către firma de private equity One Rock Capital Partners. Tranzacția ar putea avea o valoare de peste $4 miliarde. (Bloomberg)

4. Veniturile din servicii ale Vodafone România au scăzut cu 2,1% în trimestrul încheiat la 31 decembrie 2020 în comparaţie cu perioada similară a anului anterior, până la valoarea de €193 milioane. (News.ro)

5. Gigantul GSK a înregistrat o scădere de 2% a cifrei de afaceri în ultimul trimestru al anului trecut, până la valoarea de £8,7 miliarde. Deși pandemia a ajutat compania în zona de medicamente fără rețetă, izolarea a „lovit” în aria de medicamente eliberate pe bază de rețetă, în contextul în care pacienții au făcut mai puține vizite la medic. (Reuters)

6. Grupul britanic BP a consemnat în 2020 o pierdere anuală de $5,7 miliarde, prima în ultimul deceniu, provocată de impactul pandemiei asupra cererii de petrol, iar producătorul de hidrocarburi a avertizat că începutul anului 2021 va fi dificil, din cauza restricțiilor pe scară largă asupra călătoriilor. (Profit.ro)

7. Compania farmaceutică Jazz Pharmaceuticals, care produce medicamente pentru tratamentul cancerului și al insomniilor, va achiziționa GW Pharmaceuticals, cunoscută pentru un medicament bazat pe canabis și utilizat în tratamentul epilepsiei. Tranzacția are o valoare de $7,2 miliarde. (CNBC)

8. Uber cumpără aplicația de livrare a băuturilor alcoolice Drizly cu $1,1 miliarde și ar putea include noul serviciu în aplicația Uber Eats. (Startup Cafe)

Ți-ar mai putea plăcea
Colgate-Palmolive cumpără un brand francez de cosmetice, iar chinezii salvează Thomas Cook – Cronica de Business
Asos ar putea prelua Topshop – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău