Cinematografele Cinema City, Cineplexx și Movieplex se redeschid în 27-28 mai – Cronica de Divertisment

1. Mai multe cinematografe din București și din țară se vor redeschide la sfârșitul lunii mai. Cinema City va redeschide cele 27 de multiplexuri din întreaga țară în 27 mai, în timp ce lanțul Cineplexx, cu săli în București, Sibiu, Târgu Mureș și Satu Mare, se va redeschide în 28 mai. De asemenea, cinematograful Movieplex din București va primi cinefili din 28 mai. (CinemaCity, Cinemagia, Movieplex)

2. Producția daneză “Another Round”, care a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, poate fi urmărită în avanpremieră încă din acest weekend la cinematografele Happy Cinema, Elvire Popesco, Cinemateca Union și Cinema Muzeul Taranului. Comedia spune povestea a patru buni prieteni care încearcă să descopere cum se schimbă viețile lor dacă încep să consume alcool în mod regulat.

3. Filmul franco-german “Udine” are vineri premiera în puținele cinematografe deschise în România în această perioadă. Udine este o tânără din Berlin care își bazează viața pe mitul potrivit căruia trebuie să-și ucidă iubitul dacă acesta o înșeală. Când acest lucru devine realitate, Udine crede că trebuie să îndeplinească “profeția”, însă se îndrăgostește în mod neașteptat de un scafandru industrial.

4. Cealaltă premieră a săptămânii este un alt film cu tentă europeană. “The Song of Names”
(“Cântecul numelor uitate”) este o producție canadiano-britanico-germană cu Tim Roth și Clive Owen în rolurile principale, iar acțiunea are loc pe două continente de-a lungul a peste 50 de ani.

5. Filmul „Friends: The Reunion” va avea premiera pe HBO Go joi, 27 mai. Cei 6 actori principali din popularul serial „Friends” (Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry și David Schwimmer) se reunesc pentru a discuta despre diverse evenimente din timpul filmărilor, la 17 ani de la ultimul episod difuzat.

Bonus. Două festivaluri importante de muzică din România au fost amânate. Astfel, festivalul Electric Castle organizat la Castelul Banffy din județul Cluj a fost amânat pentru perioada 13-17 iulie 2022. Între timp, Festivalul Neversea de la Constanța, planificat inițial pentru luna iulie, va fi reprogramat tot în acest an, însă data exactă nu a fost comunicată. Pentru moment, festivalul Untold din Cluj-Napoca este programat pentru perioada 5-8 august, însă este incert dacă va putea avea loc conform acestui calendar. (Electric Castle, Neversea, Untold)

6. Filmul de acțiune “Army of the Dead” (“Armata celor morți”) în regia și scenariul lui Zack Snyder are premiera vineri pe Netflix. Acțiunea se petrece în Las Vegas după ce apariția zombilor a izolat complet orașul de restul lumii. Un grup de mercenari primește misiunea de a intra în zona carantinată pentru a recupera 200 de milioane de dolari dintr-un seif, înainte ca autoritățile să bombardeze orașul peste numai 32 de ore.

7. Documentarul “Baggio: The Divine Ponytail” despre fostul mare fotbalist italian Roberto Baggio va avea premiera pe Netflix miercuri, 26 mai. Documentarul abordează atât cele mai importante performanțe din cariera fotbalistului, cât și accidentările suferite de-a lungul timpului și descoperirea buddhismului.

8. Teatrul Național din București propune mai multe piese de teatru interesante în acest weekend. Printre acestea se numără și “Cursa de șoareci” de Agatha Christie, care va avea loc sâmbătă la ora 18:30 la Sala Mare, dar și “Frumos e în septembrie la Veneția” după Teodor Mazilu, care va putea fi urmărită duminică de la ora 19:30, tot la Sala Mare. (“Cursa de șoareci”, “Frumos e în septembrie la Veneția”)

9. Spectacolul de balet “Don Quijote” de Ludwig Minkus va putea fi urmărit duminică, 23 mai, de la ora 18:30, la Opera Națională București. Spectacolul are o durată de două ore și a avut premiera mondială în anul 1902 la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg. Prețul unui bilet variază între 40 lei și 90 lei, în funcție de locul din sală. (Opera Națională București)

10. Agenția de turism Nordis Travel va organiza în fiecare lună un tur ghidat numit “Dor de București”, prin care își propune să le amintească bucureștenilor detalii inedite din istoria orașului. Fiecare tur ghidat va fi anunțat cu o săptămână înainte pe pagina de Facebook a agenției, iar participarea va fi gratuită. (News.ro, Nordis Travel)

Ți-ar mai putea plăcea
Documentarul “colectiv” este propunerea României la premiile Oscar 2021/S-au redeschis cinematografele in Bucuresti – Cronica de Divertisment
Fast and Furious 9, la cinema în acest weekend – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău